Diari Més

Castells

Els Castellers de Tortosa, nou membre de la Coordinadora de Colles Castelleres

També hi han entrat els Bous de la Bisbal i els Castellers de Sarrià

4de6 dels Castellers de Tortosa a la diada del seu bateig.

La Jove posa el fre a la diada del bateig dels Castellers de TortosaLaia Díaz

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La junta de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya (CCCC) ha acceptat la inclusió dels Castellers de Tortosa com a nova colla membre de ple dret. En la reunió d'aquest setmana, la CCCC també ha aprovat l'entrada dels Castellers de Sarrià com a colla en formació, i de la Colla Castellera de la Bisbal del Penedès. Després de la baixa dels Castellers de Solsona, la Coordinadora està formada actualment per 96 colles membres i quatre en formació.

Els Castellers de Tortosa -tercera colla de les Terres de l'Ebre- van acabar el 2016, la seva segona temporada, amb una gamma més limitada però cap caiguda en tota la seva trajectòria.

Pel que fa a la Colla Castellera de la Bisbal –coneguda com a 'Bous'- és la primera que apareix en aquesta plaça tradicional del Penedès i l'any passat, en la seva segona temporada, fins i tot va descarregar dos cops el tres de set i diversos pilars de cinc.

Finalment, la colla dels Castellers de Sarrià ha entrat com a colla en formació, després que feia més d'un any que no n'entrava cap a la Coordinadora. Aquest barri barceloní ja havia tingut una colla castellera entre els anys 2000 i 2004.

tracking