Diari Més

Castells

Jornada dominical d'estrena per a tres de les quatre colles de la ciutat

Els Xiquets, la Jove i Sant Pere i Sant Pau van poder descarregar nous castells de 8, i el Serrallo va sumar un altre 3 de 7

El 5 de 8 de la Jove de Tarragona a Porrera.

Jornada dominical d'estrena per a tres de les quatre colles de la ciutatDavid Prats

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les quatre colles tarragonines tenien, ahir al matí, una nova cita amb les places castelleres. L’única agrupació que actuava a casa era la dels Xiquets de Tarragona, que va completar la clàssica de 8 –la primera de la temporada– a l’Antic Escorxador, acompanyada dels Xiquets de Vila-Seca i dels Castellers d’Andorra. Els Castellers de Sant Pere i Sant Pau i la Colla Jove, per la seva banda, van desplaçar-se fins a Porrera. Al Priorat, totes dues colles van poder estrenar noves estructures. Els liles ho van fer en forma de 5 de 8, la segona catedral que veu el món casteller aquesta temporada –abans l’havia descarregat la Vella de Valls a Falset–, i els del barri cooperativista, tot i que havien especulat amb l’arribada de la torre de 7, es van decidir finalment pel pilar de 6.

Pel que fa als Xiquets del Serrallo, van actuar a Torredembarra a la diada en honor de l’enxaneta David Sànchez, que va morir fa 34 anys a causa d’una caiguda. Els blau marí, que van comptar amb la companyia de la colla local i els Xicots de Vilafranca, van poder sumar un nou 3 de 7, el segon de la temporada.

La primera clàssica de 8

Els Xiquets de Tarragona van estrenar, davant de l’Antic Escorxador, la primera clàssica de 8 de la temporada. Encara que ja havien descarregat el 3 de 8 per Sant Jordi, els matalassers encara no havien tastat el carro gros, que van descarregar tot i la lentitud de l’execució. El 3 de 8 va ser el castell escollit a la segona ronda, molt més ràpid i polit que l’estructura del quatre. El 2 de 7 va completar les tres rondes de la diada, que va acabar amb pilars de 4 i 5.

Per la seva banda, els Xiquets de Vila-Seca van descarregar el 3 de 6 amb l’agulla, el 4 de 6 i el 3 de 7, castell que van desmuntar en un primer intent. El mateix els va succeir als Castellers d’Andorra, que provaven per primera vegada una estructura de set pisos. Els andorrans, però, no van poder descarregar-lo, ja que el segon 3 de 7 va quedar en intent. Els de Xavier Martínez van completar la diada amb un 2 de 6 i un 5 de 6.

Porrera d’estrenes

Porrera, petit poble del Priorat amb una cançó dedicada per Lluís Llach, va ser testimoni ahir al matí de les estrenes de la Colla Jove i els Castellers de Sant Pere i Sant Pau. Els liles van descarregar el 3 de 8 en primera ronda, preàmbul de la primera catedral de la temporada. Després d’assolir el 5 de 8 amb èxit, els d’Aleix Bordas van tancar la diada amb el 4 de 8. Bordas assegurava que «estem molt satisfets per haver fet rotacions en diversos castells, això ens dóna tranquil·litat». Per la seva banda, els de la camisa verda van descarregar el 3 i el 4 de 7 amb l’agulla i el 3 de 7. Va ser a la ronda de pilars quan van estrenar la nova estructura, el pilar de 6.

D’altra banda, els Xiquets del Serrallo van sumar a Torredembarra un nou 3 de 7, que van acompanyar d’un 4 de 6 i un 2 de 6. A la diada, els locals van completar castells de 7 i els Xicots de Vilafranca la clàssica de 8.

El 3 de 8 dels Xiquets de Tarragona a l'Antic Escorxador.

Jornada dominical d'estrena per a tres de les quatre colles de la ciutatCristina Aguilar

El pilar de 6 dels Castellers de Sant Pere i Sant Pau.

Jornada dominical d'estrena per a tres de les quatre colles de la ciutatDavid Prats

El 3 de 7 dels Xiquets del Serrallo a Torredembarra.

Jornada dominical d'estrena per a tres de les quatre colles de la ciutatMònica C.

tracking