Diari Més

Castells

Altafulla veu quatre castells de 8 a càrrec de la Jove, la Vella de Valls i els Xicots

Els Castellers d’Altafulla, per la seva banda, van estrenar la temporada amb dos castells de 7

3 de 8 de la Colla Jove Xiquets de Tarragona

Altafulla veu quatre castells de 8 a càrrec de la Jove, la Vella de Valls i els XicotsMarta Cascón

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Plaça del Pou d’Altafulla va ser testimoni ahir al matí d’una de les millors diades d’inici de temporada dels darrers anys. La Colla Jove Xiquets de Tarragona, la Colla Vella dels Xiquets de Valls i els Xicots de Vilafranca van lluir múscul en forma de castells de vuit a la diada dels Castellers d’Altafulla. I per la seva banda, els de casa tampoc es van quedar curts i van completar els dos primers castells de set de la temporada, convertint-se en dos dels més matiners de la seva història.

A la primera ronda, encetada pels Castellers d’Altafulla, els espectadors ja van poder veure el primer castell de vuit de la jornada. Després del 3 de 7 dels altafullencs, els Xicots de Vilafranca van plantar a la Plaça del Pou el carro gros. Era el primer cop en la història dels vilafranquins que començaven una temporada amb un castell de 8. Per la seva banda, la Colla Jove va executar sense problemes el 5 de 7 i la Vella va obrir la diada amb la torre de set.

En segona ronda els papers es van intercanviar. Després del 3 de 7, els Castellers d’Altafulla van descarregar el 4 de 7, completant així el seu objectiu. Els Xicots de Vilafranca van descarregar el 2 de 7, encara amb la ressaca del castell de vuit més matiner, i les altres dues colles forànies van exhibir els primers castells de vuit de la temporada en forma de 3 de 8. Ni la Jove de Tarragona ni la Vella l’havien portat a plaça aquest 2017.

En tercera ronda tampoc va haver-hi sorpreses. Els Castellers d’Altafulla van tancar les rondes de castells amb un 5 de 6, que els servia per completar una de les millors diades d’inici de temporada de la seva història. Els Xicots de Vilafranca i la Colla Jove es relaxaven completant dos 4 de 7 amb el pilar prou plàcids, que tancaven una diada excel·lent per totes dues formacions. I per la seva banda, la Colla Vella, acababa de deleitar els presents amb un 4 de 8 executat sense grans complicacions. El carro gros tancava una diada productiva i de grans resultats per totes les colles. Després, els pilars de 5 donarien per acabada l’actuació.

El cap de colla de la Jove de Tarragona, Aleix Bordas, explicava a aquest mitjà que «el castell de 8 ha ofert molt bones sensacions». A més, expressava que «no només estem contents per la feina a plaça, sinó que també del treball fet a l’assaig. Estem rodant estructures i anticipant nous objectius». Per últim, afegia que «tot això és gràcies a la resposta de la gent».

4 de 8 de la Colla Vella Xiquets de Valls

Altafulla veu quatre castells de 8 a càrrec de la Jove, la Vella de Valls i els XicotsTwitter

tracking