Diari Més

Castells

Els Xiquets del Serrallo estrenen temporada amb castells de sis a Cal Figarot

Els Castellers de Vilafranca van completar el 2 de 8 amb folre i el pilar de 6, encara inèdits, i els Matossers de Molins de Rei van fer dos castells de 7

Els Xiquets del Serrallo van descarregar el 2 de 6 a Cal Figarot.

Els Xiquets del Serrallo estrenen temporada amb castells de sis a Cal FigarotCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Xiquets del Serrallo van estrenar la temporada castellera aquest diumenge a la diada del local dels Castellers de Vilafranca, Cal Figarot. Els del barri mariner hi van completar estructures bàsiques de sis, mentre que els Castellers de Vilafranca van estrenar la torre de vuit folrada i el pilar de sis. També hi van actuar els Matossers de Molins de Rei, que van realitzar dos castells de set i un de sis.

Després de l’estrena del nou local i encara sota la consternació pels fets succeïts durant el desmuntatge de la xarxa metàl·lica al Tinglado número 4, els de la camisa blau marí van arribar a Cal Figarot amb l’objectiu d’engegar motors i començar a preparar una temporada que es presenta il·lusionant. Els serrallencs van obrir plaça amb el 3 de 6, que van descarregar sense grans problemes. En segona ronda van realitzar, també sense complicacions, el 4 de 6. En darrera ronda van encarar el que seria el millor castell dels tarragonins a la diada, un 2 de 6 que tampoc va presentar dificultats tot i un petit dubte de l’enxaneta. Per acabar, els Xiquets del Serrallo van estrenar un pilar de 5 que també es va completar amb èxit.

El cap de colla dels del barri mariner, Xavier Bailach, assegurava que «estic molt satisfet amb la diada perquè ha anat molt millor del que pensava». Això es deu a les sensacions del darrer assaig que, segons expressava, «va anar pitjor del que volíem». Bailach es mostrava esperançat per l’estrena de la canalla i detallava que «hem fet el 2 de 6 amb un enxaneta nou, una acotxadora nova i una terç nova», unes dades que «demostren que hi ha futur, però cal continuar treballant». L’única dada negativa de la jornada va ser el nombre de castellers. «No hem arribat les 90 camises», explicava Bailach, motiu pel qual aprofitava per fer una crida a la colla: «Diumenge que ve actuem al costat d’El Pòsit i volem fer un pas més».

Els verds comencen a destacar

Per la seva banda, els Castellers de Vilafranca van aprofitar la diada en honor al seu local per estrenar dos castells que encara no s’havien vist aquesta temporada: la torre de 8 folrada i el pilar de 6. Van completar l’actuació amb el 3 de 8, el 4 de 8 i el 3 de 7 aixecat per sota. A més, en acabar, van realitzar una prova de 3 de 9 amb folre, que van muntar fins a dosos.

També van ser presents a l’actuació els castellers de Matossers de Molins de Rei, que van realitzar el 3 de 7 en primera ronda, el 4 de 7 en segona després d’un intent, el 3 de 6 amb el pilar i un espadat de quatre per tancar l’actuació.

tracking