Diari Més

Castells

L'11a Nit de Castells premia el duel entre la Vella i els Verds, la colla xinesa i la plaça de la Font

També reconeix la innovació dels Castellers de Sants i la trajectòria del veterà Pere Gassó, dels Bordegassos de Vilanova

Un dels premiats.

L'11a Nit de Castells premia el duel entre la Vella i els Verds, la colla xinesa i la plaça de la FontRevista Castells

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'11a Nit de Castells que s'ha celebrat aquest dissabte a la nit a Valls va premiar el duel entre els Castellers de Vilafranca i la Colla Vella durant l'anterior temporada, la innovació dels Castellers de Sants amb el projecte 'Pinya a l'antiga', la progressió dels Xiquets de Hangzhou –que van participar per primer cop al Concurs de Castells en la darrera edició- i dels Castellers de Sant Pere i Sant Pau.

L'esdeveniment també va premiar la tradició de la plaça de la Font de Tarragona per la dimensió que ha assolit gràcies a la diada del primer diumenge de festes de Santa Tecla i ha guardonat la trajectòria del veterà Pere Gassó, casteller dels Bordegassos de Vilanova. L'acte, que celebrat al Centre Cultural de Valls, va ser presentat per Joan Font, de la companyia Comediants, i hi van assistir uns 400 espectadors.

El Premi al Moment Castelleva recaure en el frec a frec entre els Castellers de Vilafranca i la Colla Vella en el que s'ha denominat com la 'Setmana del Retrovisor', és a dir, els cinc dies plens d'estratègia que van separar la Festa Major de Vilanova i la Firagost, en què les dues colles van descarregar els seus primers castells de 10 de l'any.

El premi a la Trajectòria va reconèixer Pere Gassó, dels Bordegassos de Vilanova. Els Castellers de Vilafranca van rebre el premi a una Iniciativa Social pel programa del 'JOverd', que mobilitza un miler d'estudiants de centres de secundària de l'Alt Penedès fent castells, mentre que els Nens del Vendrell van ser els guanyadors del Premi l'Aleta a una iniciativa relacionada amb la canalla pel pla 'Jo sóc valent'.El premi Especial va ser per als Castellers de Sants pel seu innovador projecte de 'Pinya a l'antiga'.

La plaça de la Font

Premis cap a Tarragona pel que fa al premi Plaça de la Temporada, la plaça de la Font de Tarragona va ser guardonada «per la dimensió que ha assolit, gràcies a la diada del primer diumenge de festes per Santa Tecla, que se suma a una dilatada i fidel història amb els castells des de 1863». L'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, va recollir el guardó acompanyat de quatre enxanetes de les colles de la ciutat. Tarragona va estar present també amb el premi Ambaixador Castells, que es va lliurar a Red Bull TV per l'impacte del seu vídeo del Concurs de Castells, que va arribar als 70 milions de visites.

D'altra banda, la Colla Castellera de Sant Pere i Sant Pau va recollir el premi Descarregat, que reconeix una temporada de progressió rellevant amb un alt índex d'eficàcia i efectivitat, i el premi a una Campanya de Comunicació per l'espot 'Entre tots, pugem', elaborat per motivar els castellers i simpatitzants de cara al pilar de 7 amb folre que van aconseguir a final de temporada.

tracking