Diari Més

La Vella i la Joves preparen castells de deu per Santa Úrsula

La diada serà aquest diumenge a la una del migdia

Imatge d'arxiu d'una pinya de 4de9 sense folre de la Colla Vella dels Xiquets de Valls.

La Vella i la Joves preparen castells de deu per Santa ÚrsulaLaia Díaz

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Aquest pròxim diumenge 23 d’octubre arriba unes de les cites castelleres més importants de les comarques tarragonines: el duel entre les dues colles de Valls per Santa Úrsula.

Després d’una actuació de diferent nivell al Concurs de Castells, Vella i Joves estan preparant diversos castells de deu per plantar a la plaça del Blat. Mentre que els rosats es plantegen fer-hi el 3 i el 4de10 amb folre i manilles, tenen ganes de descarregar el quatre que, fins ara, només els hi ha quedat en carregat, els vermells fa dies que preparen el 3de10fm després que al Concurs únicament quedés en intent.

A banda, sembla que els castells sense folre seran els altres grans protagonistes de la jornada. Els del Portal Nou es plantegen tornar a descarregar el 4de9 a la plaça del Blat, tal com ja van fer la passada Santa Úrsula o, fins i tot, no descarten tornar a intentar el 3de9 sense folre que al Concurs van aconseguir pujar fins a dosos. Per la seva banda, els del carrer d’en Gassó també estan treballant el 4de9, un castell total que acompanyaria el 3de10fm i, en el cas que aquestes dues apostes surtin bé, els diables vermells no descarten poder intentar el 2de8 sense folre.

La diada de Santa Úrsula es farà a la plaça del Blat a partir de la una del migdia.

Les diades de dissabte

La tarda de dissabte també serà molt intensa, castellerament parlant, ja que el Pla de la Seu acollirà la Diada de l’Esperidió, la jornada amb què la Jove de Tarragona tancarà la temporada acompanyada per Nens del Vendrell, Bordegassos de Vilanova i Castellers de Sant Cugat, mentre que a Reus es farà la Diada dels Xiquets de Reus amb els Castellers d’Altafulla, els Castellers de Terrassa i els Xicots de Vilafranca. Ambdues diades començaran a les sis.

tracking