Diari Més

Castells

El Vendrell es prepara per una diada castellera de Santa Teresa de deu pisos

La Colla Jove vol portar-hi el 3de10fm, mentre que la Joves de Valls apostarà per 5de9 folrat

Intent de 3de10 amb folre i manilles de la Colla Jove de Tarragona al Concurs de Castells.

El Vendrell es prepara per una diada castellera de Santa Teresa de deu pisosÀngel Díaz

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La plaça Vella del Vendrell viurà aquest diumenge, a partir de la una del migdia, una nova diada castellera de Santa Teresa que, en aquesta ocasió, es preveu més interessant que mai.

Tant la Colla Joves de Valls, com la Jove de Tarragona, com la colla local, els Nens del Vendrell, confien en l’efecte talismà d’aquest indret (que en els últims dies ha canviat d’aspecte després de la desaparició dels seus enormes plataners) per poder fer-hi una de les seves millors actuacions de l’any.

Per tots és sabut que els tarragonins fa dies que preparen el 3de10fm per intentar-lo al Vendrell, després que al Concurs únicament els hi quedés en intent. De fet, el castell de deu pisos serà l’aposta de sortida dels liles que, en funció del resultat, podrien acompanyar-lo d’un 3de9fa, del pilar de 8 amb folre o manilles... Tot dependrà de com vagi l’execució del 3de10, tot i que sembla que el 5de9f està descartat per aquesta ocasió.

Per la seva banda, la Colla Joves de Valls també prepara un gamma extra per l’ocasió. En aquest cas, els diables vermells apostarien per portar a la plaça Vella el 3, el 4 i el 5de9 amb folre. Fa dies que han engegat una campanya per intentar mobilitzar gent per poder fer el 5de9 folrat i seguir amb la dinàmica de les darreres diades de Santa Teresa en què els vermells també han apostat per la gamma extra. Fa dos anys hi van carregar el 2de8sf i l’any passat hi van descarregar el 2de9fm.

Finalment, els Nens del Vendrell sembla que deixaran de banda el 3de9 amb folre, al Concurs els hi va donar un ensurt, i aquests darrers dies han estat treballant intensament el 4de9f per portar-lo a la plaça Vella.

Castells a Tarragona

La de Santa Teresa no serà l’única diada castellera al territori aquest cap de setmana. De fet, dissabte a la tarda, a partir de dos quarts de sis, la plaça del Rei de Tarragona acollirà la diada que organitzen anualment els Xiquets de Tarragona per començar a tancar la temporada. Els matalassers volen apostar per la tripleta del vuit pisos amb l’objectiu de recuperar sensacions de cara a poder afrontar un castell de nou per Tots Sants.

A la plaça del Rei els acompanyaran els Castellers de Sant Pere i Sant Pau que portaran un castell de vuit que incorporarà molts canvis a nivell de tronc i també la Joves de Valls, que dobla actuació aquest cap de setmana, una actuació on, òbviament, es reservaran forces per l’endemà al Vendrell.

tracking