Diari Més

El timbal de Josep Vernet Esqué s'exposarà al Museu Casteller de Catalunya

Les filles han fet donació de l'instrument de l'històric timbaler tarragoní, que va acompanyar la Colla Vella fins el 1981

Les filles de Josep Vernet després d ela signatura de la cessió amb el regidor de Cultura.

El timbal de Josep Vernet Esqué s'exposarà al Museu Casteller de CatalunyaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El timbal de l’històric timbaler Josep Vernet Esqué s’exposarà al Museu Casteller de Catalunya. Les filles del timbaler han donat la peça d’acord amb el desig que havia manifestat sempre el seu pare de cedir-lo al futur museu quan aquest fos una realitat. Maria Teresa, Antònia i Núria Vernet, les tres filles del timbaler, han signat el document de donació amb el regidor de Cultura i president del Museu de Valls, Marc Ayala.

Josep Vernet va néixer a Tarragona l’any 1911 i als 17 anys va entrar com a timbaler a la Banda de Música de Creu Roja de Tarragona. El 1951 va començar a acompanyar amb el seu timbal les actuacions castelleres de la Colla Nova dels Xiquets de Sant Magí de Tarragona i, a partir de 1953, va entrar a formar part dels grallers de la Colla de Puigpelat liderada per Joan Ferré Mestre, el Joan de Puigpelat.

A partir de 1962 va acompanyar regularment a la Colla Vella dels Xiquets de Valls fins a l’any 1981 que, per motius d’edat, va deixar de tocar. Abans però de plegar, amb el timbal que ara la família ha donat al Museu Casteller, aquell mateix any va tocar en l’històric primer 4 de 9 amb folre que la Vella va descarregar a la diada de Santa Úrsula a la plaça del Blat.

tracking