Diari Més

Castells

Els Castellers de Vilafranca descarreguen un nou 3de10fm a la plaça de la Vila de l'Arboç

La Colla Jove de Tarragona i la Colla Vella de Valls fan una aposta clara pels castells de nou intentant mantenir el ritme assolit hores abans al Catllar

3de10fm descarregat pels Castellers de Vilafranca a l'Arboç.

Els Castellers de Vilafranca descarreguen un nou 3de10fm a la plaça de la Vila de l'Arboç@castellistica

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Arboç s’ha convertit aquest migdia en nova plaça de deu després que els Castellers de Vilafranca hi hagin descarregat per primera vegada el 3de10 amb folre i manilles durant la diada de la festa major, en què han actuat acompanyats per la Colla Vella de Valls, la Colla Jove de Tarragona i la colla local, els Minyons de l’Arboç.

L’encarregada d’obrir la diada, quan passaven gairebé 20 minuts de l’hora prevista, ha estat la Colla Vella que ha optat per fer-ho amb el 3de9 amb folre, un castell que ha anat una mica lent, però amb una finura extraordinària, seguint amb el treball per consolidar aquest tronc que dimarts, per Sant Fèlix, ha de pujar un pis més. A continuació, ha estat el torn dels Minyons de l’Arboç que s’han decantat per descarregar un nou 3de7, un castell que aquest curs tenen més que dominat.

El tercer castell de la diada ha estat el primer dels gamma extra que s’ha pogut veure a l’Arboç i és que els Castellers de Vilafranca han optat per sortir de 2de9fm, una torre que tenen molt dominada i que, tot i girar-se una mica, ha demostrat una fermesa absoluta. L’encarregada de tancar la primera ronda ha estat la Colla Jove de Tarragona que ha decidit sortir a totes i començar la jornada amb un dels seus castells màxims, el 5de9 folrat. La súper catedral ha pujat serena i, tot i algun tremolor a la descarregada, els del Cós del Bou han demostrat que tornen a tenir dominat aquest castell tan complex i que l’any passat els hi va donar un gran ensurt, però aquesta temporada l’han descarregat a la perfecció les tres vegades que l’han intentat.

Una segona ronda desigual

Després d’una molt ràpida primera ronda, a la segona ha arribat el moment més esperat de la diada en què els Castellers de Vilafranca han afrontat el castell màxim del dia: el 3de10fm. Abans, però, la Colla Vella ha descarregat un nou 4de9 amb folre i pilar, una mica més treballat que el de la tarda abans al Catllar, però un cop més, els rosats han demostrat el seu domini sobre aquest castell. A continuació, els Minyons de l’Arboç no han pogut amb el 5de7. El castell ha començat a brandar quan pujava la canalleta i els menuts han preferit tirar avall. A la tercera ronda, però, la canalla ha pujat molt més decidida i la colla local ha pogut descarregar el seu màxim repte de la jornada.

Ha estat llavors quan, sota un silenci sepulcral, els verds han començat a muntar el 3de10. L’enorme estructura ha tirat amunt, han sonat gralles, però quan s’acabaven de col·locar els sisens la rengla s’ha començat a estirar i s’ha decidit tirar l’estructura avall. Això no ha fet enrere als verds que han decidit tornar a intentar-ho a la tercera ronda. El castell ha començat amb algunes oscil·lacions, però s’ha anat assentant i la feinada de les manilles a la descarregada, quan el castell ha patit alguna rebrincada forta, ha estat clau per poder descarregar de nou aquesta temporada el 3de10fm.

Prèviament, la Jove de Tarragona ha descarregat un nou i segur 9de8, mentre que la Colla Vella ha decidit obrir la tercera ronda amb un impecable 4de9 amb folre, treballant el tronc d’un possible 4de10fm de cara a Sant Fèlix.

La ronda de repetició

Després dels dos intents desmuntats de la segona ronda, els Minyons de l’Arboç i la colla vilafranquina han fet ús de la ronda de repetició per completar la seva actuació. La colla local ha optat pel 4de7, mentre que els verds han tornat a descarregar el 4de9 folrat, el darrer pas per continuar consolidant el 4de10fm que ha d’arribar per Sant Fèlix. Però, això no ha estat tot. Encara que ja havien tocat les quatre de la tarda, els vilafranquins no han volgut marxar de plaça sense fer el pilar de 8 amb folre i manilles, un espadat que ha necessitat una defensa titànica, però que s’ha pogut completar convertint-se en una enorme injecció de moral pels verds que d’aquí a dos dies afrontaran la seva gran diada.

La Colla Jove ha tancat la llarga diada de l’Arboç descarregant el pilar de 7 amb folre gairebé a un quart de cinc de la tarda, repetint la mateixa diada que unes hores abans havia fet al Catllar.

Mentre a l’Arboç hi actuava la Vella de Valls, l’altra colla vallenca, la Joves, ho feia a Igualada on ha descarregat el 2de8 amb folre, el 3de9 folrat i el 5de8.

4de9fp de la Colla Vella de Valls descarregat a l'Arboç.

Els Castellers de Vilafranca descarreguen un nou 3de10fm a la plaça de la Vila de l'Arboç@castellistica

5de9f de la Colla Jove de Tarragona a l'Arboç.

Els Castellers de Vilafranca descarreguen un nou 3de10fm a la plaça de la Vila de l'Arboç@castellistica

5de7 dels Minyons de l'Arboç descarregat per la seva festa major.

Els Castellers de Vilafranca descarreguen un nou 3de10fm a la plaça de la Vila de l'Arboç@castellistica

tracking