Diari Més

Castells

Una campanya busca contribuir al 'fair play' a les places castelleres

Es tracta d’un encàrrec que el Concurs de Castells ha fet a la realitzadora tarragonina Ariadna Costa

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Rivalitat, progrés i respecte. Aquests són els tres conceptes que protagonitzen la campanya impulsada des del Concurs de Castells de Tarragona per promoure el fair play a les places castelleres.

Ningú oblida alguns dels moments de tensió que es van viure a la Tarraco Arena al Concurs de fa dos anys quan les xiulades en lloc dels aplaudiments van ser el gest escollit per rebre als Castellers de Vilafranca a plaça. La polèmica estava servida i arran d’aquell incident (fins i tot, els verds van arribar a dir que es podrien plantejar la seva participació en el certamen), l’Ajuntament i el Concurs han volgut impulsar una campanya que busca demostrar que l’esperit de superació del fet casteller no és incompatible amb la bona convivència de les colles a plaça.

L’encàrrec se li va fer a la realitzadora audiovisual tarragonina Ariadna Costa, poc vinculada al fet casteller i que va decidir que la millor manera d’afrontar la rivalitat era parlant-ne directament, però des d’un punt de vista constructiu.

És per això que va escollir l’exemple de tres històries reals per exemplificar que la rivalitat molts cops pot ser positiva, com és el cas dels avenços en microbiologia de Louis Pasteur i Robert Koch, la controvèrsia sobre si va ser Tenzing Norgay o Edmund Hillary el primer a trepitjar el cim de l’Everest o l’ambició musical de John Lennon i Paul McCartney que els va acabar portant a la fama.Per tal d’explicar aquestes històries, Costa va reunir a un grup de castellers d’una desena de colles per relacionar aquestes històries amb el que dia a dia es dóna a les places castelleres, ja que totes les històries tenen en comú que la rivalitat contribueix al progrés.

Paul McCartney al Concurs

Aprofitant que l’exbeatle Paul McCartney, protagonista d’una de les històries, encara es viu, l’organització del certamen li enviarà una carta en què se li explicarà el contingut de la campanya i se’l convidarà a assistir com a públic al Concurs. Aquesta missiva l’enviaran les quatre colles tarragonines i la faran viatjar a través dels Castellers d’Andorra, dels Castellers de París i, finalment, els Castellers de Londres seran els encarregats de fer-li arribar directament.

La Xarxa de Televisions Locals i TAC12 són els principals col·laboradors de la campanya i, de fet, seran els encarregats de difondre el material en forma de tres espots a partir del pròxim divendres, coincidint amb la retransmissió de la diada castellera de Sant Magí. A hores d’ara, però, el vídeo ja es pot veure a través de les xarxes socials.

Una campanya busca contribuir al 'fair play' a les places castelleres

Una campanya busca contribuir al 'fair play' a les places castelleresCedida

tracking