Diari Més

Castells

Jove i Xiquets roden castells amb la mirada posada a la diada de Sant Magí

Els liles han actuat aquest dilluns al Cós del Bou, mentre que els matalassers ho han fet a Ferran

5de8 de la Colla Jove de Tarragona al Cós del Bou.

Jove i Xiquets roden castells amb la mirada posada a la diada de Sant MagíLaia Díaz

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ombra de Sant Magí planeja sobre Tarragona. I és que aquest dilluns, la Colla Jove i els Xiquets de Tarragona han aprofitat les diades per rodar castells que han de pujar un pis més el proper divendres a la plaça de les Cols.

Els liles han actuat al costat de casa, al Cós del Bou, acompanyats pels Xiquets de Reus. Ha estatuna diada plàcida i força ràpida en què la Jove ha obert l’actuació amb el 5de8, a la segona ronda ha portatel 3de8 amb el pilar i a la tercera ha continuat amb les proves d’un futurible tronc d’un 4de9 sense folre descarregant el 4de8.

A banda, ha tancat l’actuació amb un nou pilar de 7 amb folre, un espadat que gairebé segur pujarà de pis el divendres vinent a les Cols. De fet, un cop acabada l’actuació la collas'ha dirigita aquesta plaça tarragonina on ha fet el ja tradicional assaig previ a Sant Magí per tal de prendre mides a una plaça molt estimada, però que no sempre és fàcil. El 9de8, el 5de9f, el 3de9fp i el pilar de 8fm han estat les proves que ha realitzat la Jove.

Per la seva banda, els Xiquets de Reus han completat una nova tripleta de vuit pisos amb molta solvència i han tancat l’actuació descarregant el segon pilar de 6 de la seva història. El cap de colla dels de la camisa avellana, Oriol Ciurana, hadestacat la importància d’haver recuperat aquest espadat i haanunciat la intenció d’intentar, “si la colla ens respon”, el 3de9 amb folre la setmana vinent a Gràcia i a Cornudella, en un cap de setmana en què els reusencs tenen tres actuacions.

Tripleta de vuit matalassera

A la mateixa hora que a Tarragona es veien castells al Cós del Bou, al petit barri de Ferran també hi feien la diada de la seva festa major, amb els Xiquets de Tarragona i els Castellers d’Altafulla com a colles convidades.

Els matalassers han portat a Ferran la que sembla que serà l’actuació de Sant Magí amb un pis menys, és a dir, 2, 3 i 4de8. El 4 ha estat el castell de sortida, que han seguit amb el 2, l’estructura que més garanties els hi està aportant aquesta temporada, mentre que el 3 ha arribat a la tercera ronda. Per la seva banda, els Castellers d’Altafulla han descarregat el 3 i el 4de7 i el 5de6.

Qui tambéha tingutla seva darrera actuació abans de Sant Magí aquest dilluns han estat els Castellers de Sant Pere i Sant Pau que han descarregat a Flix el 3de7, el 3de7a i el 4de7.

Pilar de 6 dels Xiquets de Reus al Cós del Bou.

Jove i Xiquets roden castells amb la mirada posada a la diada de Sant MagíLaia Díaz

2de8 amb folre dels Xiquets de Tarragona a Ferran.

Jove i Xiquets roden castells amb la mirada posada a la diada de Sant MagíLaia Díaz

tracking