Diari Més

Castells

Les colles arriben a Sant Magí amb la il·lusió d'estrenar grans castells a les Cols

Les quatre formacions es donaran cita el divendres 19 d’agost a les dotze del migdia

Les colles arriben a Sant Magí amb la il·lusió d'estrenar grans castells a les Cols

Les colles arriben a Sant Magí amb la il·lusió d'estrenar grans castells a les ColsCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Després de les diades de Sant Jordi i Sant Joan, la de Sant Magí és el tercer gran duel tarragoní de les quatre colles de la ciutat i que, a banda, té lloc en un marc incomparable: la plaça de les Cols.

Com és habitual, les colles arriben a la cita amb ganes de donar-ho tot i és per això que a l’agenda hi ha programades diverses estrenes castelleres que no deixaran ningú indiferent. Ara bé, s’ha de tenir en compte que a les colles encara els hi resten uns quants assajos i actuacions abans de la diada de Sant Magí que, en funció de com es desenvolupin, podrien implicar alguns canvis de darrera hora en la seva programació.

Per començar, els Xiquets de Tarragona voldrien repetir la fita de fa dos anys i descarregar el 2de9 amb folre i manilles un altre cop a la plaça de les Cols. Els del carrer Santa Anna no estan tenint una de les seves millors temporades, ja que algunes caigudes importants els han obligat a modificar els plans en més d’una ocasió durant el primer tram de temporada, però si una estructura tenen consolidada aquesta és la del 2de8 folrat, de manera que sembla que l’aposta per pujar-li un pis més és el pas més natural per aquesta jornada.

De fet, el cap de colla dels matalassers, Nin Solé, explicava que el mínim que s’hauria d’exigir la colla per Sant Magí seria la tripleta de nou pisos, però després dels darrers esdeveniments, «l’actuació d’aquest proper cap de setmana i els últims assajos seran claus per marcar el futur més immediat de la colla».

Tres gamma extra liles

Pel que fa a la colla del Cós del Bou, si res no es torça aquests pròxims dies, la Jove arribarà a Sant Magí en un molt bon moment de forma, és per això que el seu cap de colla, Aleix Bordas, avançava que la intenció és estrenar el 5de9 folrat i acompanyar-lo amb el 9de8 i el 3de9 amb folre, repetint així l’actuació de l’any passat, però amb l’afegit que en aquesta ocasió s’hi podria incorporar el pilar de 8 que els liles van descarregar fa un parell de setmanes a Vilanova. Ara bé, segons explicava Bordas la decisió de portar o no el pilar es prendrà a darrera hora, ja que «els condicionants de la plaça de les Cols no són els millors per intentar-hi un pilar i potser ens hauríem de plantejar la idea de canviar-lo de lloc i no fer-lo mirant a les escales de la Catedral».

Optimisme serrallenc

Els Xiquets del Serrallo van patir el passat cap de setmana a l’actuació a La Móra una caiguda de 2de7, el castell que havia de ser la seva gran aposta per la festa major petita tarragonina. Tot i el mal de cap que això suposa, el cap de colla dels serrallencs, Jonathan Lafuente, es mostrava optimista i assegurava que, tot i que cal veure com evoluciona la colla durant les actuacions d’aquest cap de setmana, «mirant-ho amb ulls optimistes espero que pugui arribar el 5de7, el 5de7 amb el pilar i el 2de7. Aquests dies els serrallencs estan rodant gent nova per intentar arribar a assolir aquests objectius a la plaça de les Cols.

Segueix el somni dels verds

Finalment, els Castellers de Sant Pere i Sant Pau són els qui estan completant una temporada més dolça i plena d’èxits. Arriben amb la moral ben alta per completar la clàssica de vuit, una actuació que van descarregar per primera vegada ara no fa ni un any, per la diada de Santa Tecla. A més, en aquesta ocasió, a part de fer el primer 4de8 de la temporada 2016, la idea és arrodonir la diada descarregant el pilar de 6, un espadat que enguany els ha acompanyat regularment a les places.

La diada castellera de Sant Magí se celebrarà el divendres 19 d’agost a partir de les dotze del migdia a la plaça de les Cols.

tracking