Diari Més

Castells

El Concurs de Castells tornarà a premiar els millors grallers i timbalers

S'ha convocat la 2a edició del concurs de grups de garllers per dignificar aquest aspecte del món casteller

Grallers de la Colla Vella dels Xiquets de Valls

El Concurs de Castells tornarà a premiar els millors grallers i timbalersColla Vella dels Xiquets de Valls

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Ajuntament de Tarragona convoca el segon Concurs dels grups de grallers i timbalers al Concurs de Castells, que premiarà les tres millors colles i que consta de 2.500 euros en premis. L’objectiu dels guardons és reconèixer la tasca d’aquests grups de músics i donar-los un nou impuls perquè es dignifiqui aquest aspecte fonamental del món casteller.

Els grups de grallers i timbalers de les 42 colles participants al XXVI Concurs de Castells tindran l'oportunitat de guanyar el seu propi concurs, ja que en aquesta edició també es valorarà la interpretació dels músics a l’hora d’alçar els castells i també d’entrar a plaça. Els criteris de valoració se centraran en dos àmbits: l’estrictament musical (que inclou aspectes com l’afinació, els equilibris de volum entre les diferents veus o l’estil d’execució) i l’execució del castell (on s’analitzarà la precisió en l’execució de l’aleta o del toc de sortida en el moment adequat, entre d’altres).

Un cop acabades cadascuna de les tres actuacions del Concurs el jurat anunciarà els tres grups finalistes de la jornada. Els tres primers premis es lliuraran el diumenge 1 d’octubre a la Tarraco Arena Plaça.

El primer premi constade1.200 euros, inxa d’honor i diploma. El segon premisón800 eurosi diploma, i el tercer, 500 eurosi diploma.

El jurat valorarà per igual les colles que utilitzin tant les gralles seques com les dolces o baixes. Serà causa de penalització les colles que utilitzin instruments de percussió no propis a la formació tradicional. El jurat estarà format per músics de reconegut prestigi com Xavier Orriols, Josep Ricard Martí Pinyu, David Morlà i Roser Olivé.

tracking