Diari Més

Castells

La Colla Vella intentarà el 3de10fm avui al vespre a la diada de Firagost

La Colla Joves vol completar tres castells de 9

Imatge d'arxiu d'una pinya de la Colla Joves de Valls.

La Colla Vella intentarà el 3de10fm avui al vespre a la diada de FiragostLaia Díaz

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La plaça del Blat de Valls viurà aquest dimecres al vespre el seu segon gran duel casteller de l’any i de la temporada amb la diada de Firagost.

Després de moltes especulacions, sembla que finalment, si res no es torça, la Colla Vella intentarà el 3de10 amb folre i manilles. Això ho va confirmar el cap de colla dels rosats, Manel Urbano, després de l’èxit d’assistència a l’assaig d’aquest passat dilluns.

Així doncs, si aquest vespre arrosseguen les camises necessàries, els del Portal Nou obriran la diada amb el 4de9 amb folre i pilar, una estructura que ja van completar per Sant Joan i que la temporada passada va ser el seu buc insígnia, mentre que el castell de 10 arribarà a la segona ronda. En el cas d’aconseguir-lo, seria el primer que els vallencs aconsegueixen descarregar, ja que, fins ara, únicament han pogut carregar-lo.

Finalment, a la tercera ronda, si tot ha anat bé, els rosats afrontaran el 5de9 folrat, una estructura a la qual aquests darrers dies hi han hagut de fer alguns canvis als pisos superiors arran d’una lesió d’un dels seus castellers.

Aquesta mateixa actuació amb un pis menys és la que va passejar aquest passat cap de setmana per les places la Colla Vella, tant a Vila-seca com a Vilallonga, amb la intenció de rodar els troncs d’aquests castells per tenir-los plenament a punt per Firagost.

Tripleta de nou vermella

Pel que fa a la Colla Joves, la intenció dels vermells és tornar a repetir la bona actuació que ja van fer per la festa major de Sant Joan, amb el 3 i el 4de 9 com a castells bàsics de nou i el 2de9 amb folre i manilles com a gran aposta del dia. El cap de colla dels d’en carrer d’en Gassó, Jaume Galofré, es mostrava molt satisfet amb el ritme d’assaig de la colla i assegurava que, en principi, aquestes tres estructures no els hi han de donar problemes, ja que hi ha molt bona feina al darrere.

Havia sonat la possibilitat que els diables vermells puguessin arribar a estrenar el 4de9 sense folre per aquesta diada, però, tot i que és un castell que estan treballant intensament des de fa setmanes, Galofré va explicar que, per calendari, la seva idea és estrenar-lo per Sant Fèlix a Vilafranca, tot i que no descarta que, si el ritme d’assaig continua igual de bé, pugui arribar per la diada del pròxim 15 d’agost a la Bisbal del Penedès.

La diada castellera de Firagost començarà a un quart de nou del vespre.

tracking