Diari Més

Castells

Les colles del Camp de Tarragona afronten dos dies de grans objectius

Vilanova, Vila-seca i Vilallonga seran escenari de les diades més destacades

Imatge d'arxiu de la Colla Vella durant l'actuació a Vilallonga del passat 2015.

Les colles del Camp de Tarragona afronten dos dies de grans objectiusLaia Díaz

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les colles de la zona tradicional afronten aquest darrer cap de setmana de juliol com un pas previ a tot el que ha de venir durant l’agost i arriba el moment de començar a plantejar objectius molt ambiciosos.

Aquest dissabte a la tarda hi ha marcades en vermell dues diades al calendari casteller. La primera, i més destacada, serà a les sis de la tarda a la plaça de la Vila de Vilanova i la Geltrú on es veuran les cares la colla local, la Jove de Tarragona i els Castellers de Vilafranca.

Aquestes dues darreres formacions hi arriben amb la intenció de portar-hi grans estrenes de gamma extra. Per part dels liles sembla gairebé segur que es podrà veure el 9de8 i potser també el pilar de 8 amb folre i manilles, mentre que els verds ja fa dies que van anunciar que hi intentaran el 3de10fm.

D’altra banda, a partir de les set, es farà la diada amb motiu de la Festa Major de Vila-seca a la plaça de l’Esglèsia, una jornada on actuaran els Xiquets de Tarragona, la Colla Vella de Valls i els Xiquets de Vila-seca.

Després d’unes setmanes una mica remugudes, la intenció dels matalassers es poder portar a Vila-seca algun castell de nou, amb la voluntat de continuar amb el seu rodatge i poder afrontar una diada de Sant Magí amb les màximes garanties per poder estrenar-hi el 2de9fm. Per la seva banda, la Colla Vella comença a Vila-seca una marató de tres diades en cinc dies, de manera que la voluntat dels rosats és anar de menys a més i, segurament, a Vila-seca s’hi podrà veure un castell de nou. Pel que fa a la colla local, els vila-secans sembla que podrien intentar el 3de7 amb el pilar.

Diumenge a Vilallonga

La tercera cita més destacada del cap de setmana serà diumenge al vespre, a partir de les set, i l’escenari serà la plaça de l’Església de Vilallonga del Camp on s’hi trobaran la Colla Jove de Tarragona i la Colla Vella. Aquesta serà la segona diada dels vallencs en poques hores i la intenció és portar-hi, en aquest cas, dos castells de nou per completar una tripleta, un pas previ molt important perquè el pròxim dimecres al vespre, per la diada de Firagost, els del Portal Nou tenen al cap estrenar el 3de10 amb folre i manilles a la plaça del Blat.

Pel que fa a la Jove, els objectius de la diada dependran del que hagi passat la tarda anterior a Vilanova, però si tot ha sortit bé també podrien portar-hi dos castells de nou.

També diumenge a la tarda, però en aquest cas a les sis, a la plaça de l’Església de Constantí s’hi farà la diada de festa major amb Xiquets de Tarragona, que també doblen aquest cap de setmana, Nois de la Torre i Castellers de Sant Pere i Sant Pau, que podrien tornar a intentar el castell de vuit.

tracking