Diari Més

Castells

La Riera, Valls, l'Arboç i el Catllar, cites castelleres del cap de setmana

Les colles preparen un mes d’agost amb un calendari molt exigent

Imatge d'arxiu del moment en què es tanca una pinya d'un castell.

La Riera, Valls, l'Arboç i el Catllar, cites castelleres del cap de setmanaLaia Díaz

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

A mesura que s’apropa el mes d’agost, el calendari casteller dels caps de setmana a la zona tradicional es va omplint amb diades on les colles comencen a agafar embranzida per afrontar unes festes majors que s’espera que siguin de màxims.

Aquest dissabte, dues de les cites més importants seran a La Riera i a Valls. A la primera hi actuaran els Xiquets de Tarragona i els Castellers d’Altafulla, on els tarragonins, mentre que a Valls es farà la tradicional actuació de les Vivendes de la Colla Vella. A més, també hi haurà diada al Passeig Pau Casals de Vila-seca amb Castellers de Castelldefels, Castellers de Sant Pere i Sant Pau, Xiquets d’Alcover i la colla local.

D’altra banda, diumenge al punt del migdia hi haurà diada a l’Arboç amb la Colla Jove de Castellers de Sitges, la Colla Jove Xiquets de Tarragona i els Minyons de l’Arboç, mentre a la mateixa hora a Mataró s’hi estarà fent l’actuació de Les Santes amb Castellers de Vilafranca, Capgrossos i Minyons de Terrassa.

Finalment, a la tarda, a partir de les set, Castellers de Sant Pere i Sant Pau i Xiquets de Reus actuaran en una diada de nova creació al Catllar, on els tarragonins podrien intentar un castell de vuit i els reusencs estrenar el pilar de 6.

Pel que fa als Xiquets del Serrallo, dissabte actuaran a Sant Cugat i diumenge al vespre estaran a les festes del carrer Maria Cristina de Tarragona, i la Joves de Valls actuarà dissabte al migdia a l’Aquópolis de La Pineda.

tracking