Diari Més

Castells

Cap de setmana d'estrenes i de gamma extra al “Baix Gaià Tour”

Diumenge al matí també hi haurà castells al barri tarragoní del Serrallo, en què se celebrarà la Diada de la Verge del Carme

Imatge d'arxiu d'un pom de dalt dels Castellers d'Altafulla.

Cap de setmana d'estrenes i de gamma extra al “Baix Gaià Tour”Laia Díaz

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Cap de setmana casteller amb les agendes ben plenes. I és que com cada mitjans de juliol arriba el popularment anomenat Baix Gaià Tour, en què les colles d’Altafulla i Torredembarra conviden a casa seva colles d’envergadura com ara els Xiquets i la Jove de Tarragona, la Vella de Valls i els Castellers de Vilafranca.

Així doncs, la primera cita serà dissabte a partir de les sis de la tarda a la plaça del Pou d’Altafulla, on actuaran Castellers d’Altafulla, Xiquets, Vella i verds. La colla local no hi arriba amb les mateixes aspiracions que anys anteriors, però tot i això s’han proposat descarregar el 3 i 4de7 en una mateixa diada. El 3 ja l’han completat en dues ocasions, mentre que el 4 només el van poder carregar, de manera que el gran objectiu del dia serà descarregar la clàssica de 7.

Qui tampoc passa pel seu millor moment són els Xiquets de Tarragona, tot i això el seu cap de colla, Josep Maria Solé, assegura que els assajos d’aquesta setmana estan anant molt bé i no descarta poder portar el 4de9 amb folre, una decisió que es prendrà en funció de la feina que es pugui fer a l’assaig d’aquest divendres al vespre. En tot cas, si el 4 no arriba, sembla que l’actuació passaria per la tripleta de vuit pisos.

Per la seva banda, la Colla Vella (qui no acostuma a mostrar gairebé mai les seves cartes) sembla d’entrada que portaria a Altafulla els dos castells de nou bàsics i el misteri està a saber si optarà pel 2de9 amb folre i manilles, tot i que tenint en compte que la setmana passada van descarregar el 3 a Salou, en una diada on actuaven sols, sembla fàcil que el tornin a intentar a la plaça del Pou.

Finalment, els Castellers de Vilafranca, els únics que actuen dissabte a Altafulla i repeteixen diumenge a Torredembarra, no descarten intentar el 3de9 amb folre i agulla en una de les dues actuacions, per seguir ampliant la gamma de castells de gamma extra que ja han descarregat aquesta temporada, entre els quals destaquen els tres 2de9fm que ja han descarregat.

Torredembarra, de festa major

Diumenge a la tarda, també a les sis, l’expectació es dirigirà a Torredembarra on es farà la Diada del Quadre de Santa Rosalia amb la colla amfitriona, els verds i la Jove de Tarragona.

Els Nois de la Torre es plantegen tornar a provar el 3 de 7 amb l’agulla, una decisió que dependrà de les darreres proves que se’n puguin fer a assaig. De fet, la Jove també vol esperar a veure la feina d’assaig per decidir el programa definitiu, tot i que el seu cap de colla, Aleix Bordas, ja avançava que l’actuació implica portar segur a plaça el 3 i el 4de9 juntament amb el pilar de 7, mentre que el tercer castell encara està a l’aire. S’ha parlat de l’opció que els liles hi estrenin el 9de8, però Bordas gairebé ho descarta i remarca que segurament optaran pel 5de8, per seguir rodant la tripleta amb un castell diferent el 4de8p.

Diada del Carme al Serrallo

La tercera cita important del calendari casteller tarragoní del cap de setmana serà diumenge al migdia al barri del Serrallo, on actuarà la colla local juntament amb Xiquets de Reus i Castellers de Barcelona.

La idea dels Xiquets del Serrallo seria completar el 3 i el 4de7 amb l’agulla i descarregar, per fi, el 5de7, una estructura que sembla que aquesta temporada se’ls hi està resistint bastant. Tot i això, en els darrers assajos també han estat treballant el 5de7 amb el pilar, de manera que l’actuació dels serrallencs girarà al voltant d’aquests quatre castells.

Per la seva banda, els de la camisa avellana arribaran a Tarragona després d’uns dies de vacances, de manera que els darrers assajos seran claus per definir un programa que, tot i això, sembla que passarà per algun castell de vuit.

tracking