Diari Més

Castells

Tret de sortida als assajos castellers de l'ACTAC

La cita és, cada dijous de juliol i agost, a les 19.30 a la plaça Dames i Vells de Tarragona

La plaça Dames i Vells és el punt de trobada de tots aquells que volen passar una bona estona fent castells.

Tret de sortida als assajos castellers de l'ACTAC

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Camisa, faixa, mocador i ganes de fer castells: ingredients indispensables per la tarda d'avui. L’Associació Cultural Tarragonina d’Amics/gues Castellers/eres comença la temporada d’assajos aquest dijous a la tarda. La cita és a les 19.30h a la plaça Dames i Vells, al cor de la Part Alta de Tarragona. Es tracta de reunir un centenar de persones per passar una estona fent castells, sense pressió, amb l’únic objectiu de conèixer i entendre el món casteller.

Els assajos se celebraran cada dijous del mes de juliol i agost. «La finalitat és preparar a tots aquells que vulguin i que siguin amants dels castells», explica Ramon Gómez, president de l’ACTAC. El fruit d’aquests assajos es veuran reflectits durant el passacarrer casteller, que tindrà lloc el 16 d’agost, durant les festes de Sant Magí.

Traslladar passió i coneixements

L’Associació Cultural Tarragonina d’Amics/gues Castellers/eres va néixer l’any 2010, de la mà de persones reconegudes en el món dels castells. La raó de ser de l’entitat és difondre i ensenyar el món casteller a través d’assajos, passacarrers, conferències, etc. L’objectiu és traslladar la passió, el sentiment, la tradició i les tècniques castelleres a tots aquells que volen aprendre. «No som una colla castellera, som una associació», explica Ramon Gómez, president de l’ACTAC.

tracking