Diari Més

Castells

Els Minyons i la Joves planten dues torres de nou a la Festa Major de Terrassa

Els Castellers de Terrassa estrenen els castells de vuit aquesta temporada, amb el tres i el quatre descarregats

2de9 de la Colla Joves dels Xiquets de Valls a Terrassa.

Els Minyons i la Joves planten dues torres de nou a la Festa Major de TerrassaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Minyons de Terrassa i la Colla Joves Xiquets de Valls han carregat al Raval Montserrat de Terrassa dues torres de nou amb folre i manilles, els dos gamma extra que s'han vist durant la jornada castellera de la Festa Major de la cocapital vallesana. Es dóna la circumstància que feia tretze anys que cap colla convidada portava un gamma extra a la Festa Major de Terrassa i aquest diumenge s'ha trencat la malastrugança amb el dos dels vallencs. Les dues colles han completat l'actuació descarregant el tres i el quatre de nou, en dues actuacions pràcticament calcades en la que el punt negatiu ha estat el fet de no poder descarregar les torres. La tercera colla de la diada, els Castellers de Terrassa, s'han estrenat amb castells de vuit aquesta temporada, descarregant amb solvència el tres i el quatre de vuit, que han acompanyat del nou de set.

Minyons de Terrassa i Colla Joves Xiquets de Valls han portat a plaça una actuació pràcticament calcada i l'han conclòs amb la mateixa sort. Cap de les dues colles ha pogut descarregar la torre de nou, el que ha deixat un regust amarg a les dues colles, tot i una molt bona actuació que han completat descarregant dues altres construccions bàsiques de nou.

El castell dels Minyons s'ha esfondrat quan ja el tenien pràcticament descarregat i, de manera inexplicable, els quarts han quedat engolits per les manilles. Amb aquesta caiguda, els Minyons trenquen una ratxa de dotze torres de nou descarregades de manera consecutiva. A la seva Festa Major només l'han pogut carregar.

La Joves, per la seva banda, ha patit més del compte amb el dos de nou amb folre i manilles. Han hagut de desmuntar-lo en un primer intent i en la ronda de repetició només l'han pogut carregar. La torre ha pujat ja molt tremolosa i no ha pogut aguantar les sacsejades a la descarregada.

Les dues colles han completat l'actuació amb els mateixos castells, el tres i el quatre de nou. La colla local ha treballat en segona ronda un quatre de nou que ha pujat molt lent i en tercera ronda ha dominat a la perfecció el tres de nou, que era el seu sisè de la temporada i que augura l'arribada del castell de deu pisos per a la segona fase de la temporada.

Els de Valls havien obert plaça amb un tres de nou, també molt segur i que serveix per posar les bases del tres de deu per al tram final de la temporada. De la mateixa manera que els Minyons de Terrassa, la Joves ha hagut de defensar el quatre de nou a l'hora de descarregar-lo. El portaven en tercera i última ronda.

Tot descarregat pels Castellers de Terrassa

La colla que ha sortit més contenta de plaça és, sense dubte, la colla 'petita' de la jornada. Els Castellers de Terrassa han portat a plaça tres castells nous per a ells aquesta temporada i els han descarregat tots tres amb solvència. Han obert plaça amb el quatre de vuit, una construcció que feia dos anys que no assolien.

Per arrodonir la jornada, un majestuós nou de set, també el primer de la temporada, i que ha donat ales a la colla per provar un altre castell nou. Després de descarregar el nou de set, els mateixos castellers han corejat a crits«tres de vuit, tres de vuit!»per anunciar el castell de la tercera ronda. L'han descarregat amb solvència per posar la cirereta a l'actuació.

tracking