Diari Més

Castells

El Vendrell i el Serrallo, escenari de grans cites castelleres aquest dissabte

Aquest cap de setmana hi ha programades fins a una desena de diades on actuaran colles de nou

Imatge d'arxiu d'un pom de dalt dels Xiquets del Serrallo

El Vendrell i el Serrallo, escenari de grans cites castelleres aquest dissabteLaia Díaz

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’agenda castellera d’aquest primer cap de setmana de juliol està més que atapeïda. Entre dissabte i diumenge hi ha programades una desena de diades arreu del país on actuaran colles de nou o superiors.

A les comarques tarragonines, les diades més destacades se celebraran el dissabte a la tarda, a partir de les sis, al Vendrell i al Serrallo. A la capital del Baix Penedès s’hi donaran cita els Nens del Vendrell, la Colla Joves de Valls, la Jove de Tarragona i els Castellers de Vilafranca per participar en la Diada d’Homenatge a Jan Julivert, una jornada on es podrien arribar a veure dos intents de 2de9fm, per part de vermells i verds. A més, els tarragonins podrien intentar estrenar la tripleta, mentre que la colla amfitriona fa setmanes que treballa per poder portar a plaça algun castell superior al 5de8. La diada es farà al carrer del doctor Robert.

D’altra banda, els Xiquets del Serrallo seran els amfitrions de la diada de la festa major del seu barri on actuaran acompanyats pels Xiquets de Tarragona i la Colla Vella de Valls. Tradicionalment eren els verds els qui actuaven en aquesta diada al barri mariner, però la coincidència de les dues diades ha obligat a canviar el cartell. El que sembla que no canvia són les possibilitats de veure castells de nou a la plaça serrallenca, on els Xiquets hauran d’afrontar de nou aquestes estructures després de la caiguda del 3de9f per Sant Joan.

Finalment, també dissabte a les sis, els Castellers de Sant Pere i Sant Pau actuaran a casa en el marc de les festes del barri acompanyats pels Xiquets de Vila-seca i els Castellers d’Altafulla. La idea dels verds és tornar a repetir el 2de7 i el pilar de 6.

Pel que fa al diumenge, la Colla Joves de Valls tornarà a actuar al migdia per la Festa Major de Terrassa, acompanyada per les dues colles vallesanes.

La resta de diades que se celebraran arreu del país amb colles de nou seran a Sants i al Prat (on actuaran Castellers de Barcelona) dissabte a la tarda, diumenge al matí a Gràcia i diumenge a la tarda a Sant Cugat del Vallès i a Barberà del Vallès.

tracking