Diari Més

La diada de Sant Joan podria portar dos castells de nou a la plaça de la Font

L'actuació comptarà amb la participació de les quatre colles de la ciutat

Imatge d'arxiu d'un pom de dalt de la Colla Joves Xiquets de Tarragona.

La diada de Sant Joan podria portar dos castells de nou a la plaça de la FontLaia Díaz

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La plaça de la Font de Tarragona acollirà aquest divendres al vespre la tradicional diada castellera de Sant Joan en què, per segona vegada aquesta temporada, coincideixen les quatre colles tarragonines.

Tot i que l’estat de forma en què hi arriben algunes de les formacions no és el que tenien previst les mateixes colles en aquest moment de l’any, s’espera que durant la diada es puguin veure a plaça, com a mínim, dos castells de nou. I és que els Xiquets de Tarragona tenen previst estrenar-hi el 3de9 amb folre, mentre que la Colla Jove sembla que optarà també per una estrena, la del 4de9 folrat en comptes de tornar a provar el tres, que ja van portar a la diada del Pallol i que va quedar en carregat.

Pel que fa als castells que podrien acompanyar les estructures de nou, per la seva banda, els matalassers sembla que optarien pel 2de8 folrat, el 4de8 amb el pilar i pel pilar de 6, mentre que els liles possiblement es decantaran pel 5de8, també el 4de8 amb el pilar i l’espadat de set pisos en lloc de sis.

Al barri mariner de Tarragona, els Xiquets del Serrallo tenen ganes de portar a plaça alguna estrena, però la planificació definitiva encara està per acabar de decidir a falta d’analitzar la feina feta als darrers. Tot i això, el cap de colla dels blaus, Jonathan Lafuente, explica que la diada perfecta seria poder estrenar el 5de7, el 2de7 i el pilar de 6, unes estructures que haurien d’acompanyar el 3 o el 4de7 amb el pilar, uns castells que aquesta temporada ja tenen dominats.

Finalment, els qui arriben a Sant Joan amb els deures més fets són els Castellers de Sant Pere i Sant Pau, però, tot i això, el cap de colla dels verds, David Lobo, demana prudència als seus castellers per no precipitar-se. La seva màxima aspiració aquesta propera diada implica estrenar amb èxit el 7de7, acompanyant-lo amb el 2 i el 5de7 i el pilar de 6 que aquesta temporada ja han descarregat un parell de vegades.

La diada castellera de Sant Joan de la plaça de la Font començarà a dos quarts de vuit del vespre.

tracking