Diari Més

Castells

Valls espera una diada de gamma extra per Sant Joan

La Colla Vella aspira a completar castells com el 2 i el 5de9 folrats, mentre que la Joves també vol estrenar el 2de9f

Imatge d'arxiu de la Colla Vella durant la diada de Sant Joan del 2015.

Valls espera una diada de gamma extra per Sant JoanLaia Díaz

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Aquest divendres al migdia arriba una de les cites de la temporada castellera d’aquelles que es marca amb vermell al calendari: la diada de Sant Joan de Valls, el primer gran duel de l’any de les dues colles vallenques.

Tal com va determinar el sorteig fet aquest passat dissabte durant l’acte de nomenament dels Ambaixadors dels Xiquets de Valls, la Colla Joves serà l’encarregada d’obrir la diada. Tot i la caiguda de 4de9 folrat de fa un parell de setmanes a la diada del Pati, els vermells no han baixat marxes i les seves aspiracions impliquen portar a plaça tres castells de nou: el 2, el 3 i el 4 de nou amb folre.

El cap de colla dels del carrer d’en Gassó, Jaume Galofré, assegura que “l’únic que ens ha trastocat una mica els plans fins al moment és no haver pogut rodar més el 3de8 a les places, però ho hem compensat fent-lo repetides vegades a l’assaig i la caiguda del Pati, per sort, només va ser un toc d’atenció i un revulsiu perquè la gent s’hagi implicat encara més als assajos”.

Així doncs, si tot va sobre el previst, els diables vermells estrenarien aquestes tres estructures de nou mentre que l’espadat es reservaria per més endavant perquè “tot i que s’ha estat treballant als assajos, per aquest Sant Joan l’hem descartat”, remarcava Galofré.

Dos o tres gamma extra de la Vella?

A l’altre costat de la plaça hi haurà la Colla Vella, que arriba a la jornada amb unes pretensions una mica més altes que la seva colla rival. I és que els del Portal Nou, tot i que encara no han acabat de definir el programa, han estat treballant per estrenar estructures com el 2de9 i el 5de9 folrats i també han estat assajant el 4de9 amb el pilar, tot i que aquest sembla que és el que tindria menys números de poder veure’s a la plaça del Blat.

Manel Urbano, cap de colla dels rosats, amb la seva discreció habitual, no vol avançar detalls del programa per la festa major, però no amaga que durant les darreres setmanes “hi ha hagut un molt bon ambient a l’assaig”, fet que de ben segur que ajuda a maximitzar aspiracions. Això sí, l’únic que està descartat sembla que és el pilar de 8.

La diada de Sant Joan començarà a la una del migdia a la plaça del Blat.

Més castells a la diada de Completes

La diada de divendres no serà l’única que es veurà durant aquesta festa major a la plaça del Blat de Valls. I és que aquest dijous al vespre, a partir de les onze, se celebrarà la diada de Completes, una jornada castellera amb rondes a l’antiga i on les dues colles sembla que aprofitaran per acabar de rodar els castells de vuit per pujar-los de nivell l’endemà al migdia.

tracking