Diari Més

Castells

La Jove posa el fre a la diada del bateig dels Castellers de Tortosa

​La colla tortosina ha aconseguit descarregar per primer cop dos castells amb agulla en una mateixa diada

5de7 de la Colla Jove de Tarragona a la diada de bateig dels Castellers de Tortosa.

La Jove posa el fre a la diada del bateig dels Castellers de TortosaLaia Díaz

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Aquest dissabte a la tarda la plaça de l'Ajuntament de Tortosa ha acollit la diada de bateig dels castellers de la capital de les Terres de l'Ebre, la tercera colla que sorgeix en aquest territori on, tradicionalment, els castells no hi havien tingut cabuda fins als darrers anys.

Una de les colles que han apadrinat als castellers de la camisa morada ha estat la Jove de Tarragona que, arran dels esdeveniments de les darreres setmanes en què han patit un parell de caigudes, i de l'absència de nombrosos castellers per motius personals, han obligat als liles a rebaixar les expectatives que a principis de temporada s'havien marcat per aquesta jornada.

Així doncs, els del Cós del Bou han obert la seva actuació amb un 4de8, seguit per un 5de7 i un 4de7 amb el pilar. El seu cap de colla, Aleix Bordas, ha volgut buscar el costat positiu a la jornada i ha destacat que "tot i no haver fet el que per programa ens hauria agradat, estem intentant consolidar la confiança dels castellers i frenar una mica, cosa que ens dóna l'oportunitat de provar nous castellers". De fet, la canalla ha estat la principal protagonista d'aquests canvis que la Jove ha aprofitat per fer a Tortosa.

Bateig superat amb èxit

Els autèntics protagonistes de la tarda han estat, però, els Castellers de Tortosa que han pogut marxar de plaça amb l'objectiu complert: descarregar els tres castells que s'havien plantejat.

D'aquesta manera, els tortosins han completat el 3 i el 4de6 amb el pilar i el 4de6. El cap de colla dels morats, Cristian Dasi, ha destacat la importància que tenia per a ells completar les dues estructures amb el pilar en una mateixa diada.

L'anècdota del dia l'ha protagonitzat la menuda acotxadora del 3de6 amb el pilar que ha començat a baixar del castell sense adonar-se que havia d'entrar a fer l'aleta del pilar i ha hagut de remuntar unes passes.

Els tortosins compten avui en dia amb una norantena de camises i la idea és promocionar molt la colla durant l'estiu en els municipis propers per poder anar guanyant efectius i millorant registres i objectius.

La tercera colla que ha actuat a la plaça de l'Ajuntament de Tortosa han estat els Xics Caleros. Aquesta colla de l'Ametlla de Mar va ser la primera de les Terres de l'Ebre en fundar-se. A Tortosa hi han portat el 3 i el 4de6, el 3de6 amb el pilar i un pilar de 5 que han hagut de defensar titànicament.

Puilada de l'alcalde de Tortosa amb una emissió de Periscope amb l'estrena de la colla local:

4de6 dels Castellers de Tortosa a la diada del seu bateig.

La Jove posa el fre a la diada del bateig dels Castellers de TortosaLaia Díaz

4de7 amb el pilar de la Jove a la diada del bateig dels Castellers de Tortosa

La Jove posa el fre a la diada del bateig dels Castellers de TortosaLaia Díaz

tracking