Diari Més

Castells

Sant Magí més a prop dels castellers

La faixa d'honor es lliurarà a les quatre colles castelleres de la ciutat per odre d’antiguitat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La confraria de Sant Magí de Tarragona ha presentat aquest matí la faixa d’honor que es lliurarà a les quatre colles castelleres de la ciutat. L’acte tindrà lloc el divendres 22 de juliol a les set de la tarda davant de la capella del Portal del Carro. Aquest primer any les quatre colles rebran la faixa d’honor i desprès s’entregaran per ordre d’antiguitat. La faixa és lliurarà cada any a una persona, un grup o una entitat que estigui vinculada amb cada colla. Al mes de desembre les colles castelleres hauran de comunicar qui serà la persona que rebrà aquest guardó. L’ordre de lliurament de la faixa serà en un primer lloc per els Xiquets de Tarragona, desprès la Colla Jove Xiquets de Tarragona, Xiquets del Serrallo i finalment els Castellers de Sant Pere i Sant Pau.

El president de la Confraria de Sant Magí Màrtir de Tarragona, Adolf Quetcuti Carceller, explica que «la idea neix al observar la gran quantitat de castellers que els dies 18 i 19 acudeixen a la capella del Portal del Carro per motius populars, tradicionals o de devoció».

El Capellà administrador de la capella del Portal del Carro i rector de la parròquia de Sant Magí de Rocamora, Mn, Francesc Gallart, explica que «Portar la faixa de Sant Magí és com portar una pregaria demanant que sant Magí porti força i sort en tota la tasca de casteller. La faixa és una pregaria sense lletres però efectiva».

Sant Magí més a prop dels castellers

Sant Magí més a prop dels castellersMarta Olivé

Sant Magí més a prop dels castellers

Sant Magí més a prop dels castellersMarta Olivé

tracking