Diari Més

​Els Xiquets de Tarragona només podran portar gots d'aigua a les professons de Sant Magí i Santa Tecla

La colla ha fet un protocol d'assistència en aquests actes que indica que tots aquells que hi prenguin part hauran d'anar vestits de castellers, amb faixa inclosa

​Els Xiquets de Tarragona només podran portar gots d'aigua a les professons de Sant Magí i Santa Tecla

​Els Xiquets de Tarragona només podran portar gots d'aigua a les professons de Sant Magí i Santa TeclaCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Colla Castellers Xiquets de Tarragona ha aprovat un protocol intern que regularà, a partir d'aquest mateix any 2016, la participació i el comportament dels seus castellers en les professons de Sant Magí i Santa Tecla. Entre les mesures recollides, es prohibeix desfilar amb gots o ampolles que no siguin d'aigua, així com els «comportaments inadequats», com ara càntics o jocs. A més, s'obliga a tots els participants a anar vestits amb la indumentària de casteller, «faixa inclosa». El text adverteix que «qualsevol que no compleixi amb el protocol serà convidat a abandonar la professó».

L'entitat ha elaborat el document arran de «la preocupació respecte quin ha de ser el paper de les colles en aquests actes de caràcter tradicional, solemne i també religiós». En ell, queden explicitats per escrit aspectes com els criteris de participació en la professó, l'ordre i la disposició de la comitiva, les pautes de conducta o el codi de vestimenta.

A banda de les mesures ja mencionades, el protocol intern fixa l'ordre i la disposició que tindran les diferents seccions de la colla (canalla, grallers, juntes tècnica i administrativa i resta de castellers) en sortir a professó. A més, recorda que la participació és voluntària, «i que per tant tothom qui ho faci accepta i es compromet a complir amb el que estableix el document».

tracking