Bany daurat d'Espanya contra Itàlia (9-8)

La reacció final de les italianes ha resultat insuficient

El waterpolo s'ha disputat a la piscina olímpica

Bany daurat d'Espanya contra Itàlia (9-8)Tarragona 2018

La Selecció Espanyola de waterpolo es va donar un bany d'or en els Jocs Mediterranis de Tarragona 2018 en derrotar en la final (9-8) a Itàlia, que mai es va rendir, malgrat anar gairebé sempre a remolc en el marcador, i fins i tot va tenir una última possessió per forçar la pròrroga.

Les guerreres de Miki Oca acudiran a l'Europeu de Barcelona en plena forma després d'encadenar dos tornejos internacionals -també es van adjudicar el de Portugalete la setmana passada- i fer-ho, a més, sense perdre un sol partit.

El conjunt italià solament va manar a la primera cambra, quan es va posar dues vegades per davant gràcies als gols de Arianna Garibotti. Judith Forca i Laura Leiton van igualar per dues vegades el marcador i el primer període va acabar amb un ajustat 2-2.

El combinat espanyol va tancar bé al darrere en el segon període i no va deixar maniobrar a les transalpines. També va aprofitar millor els atacs en superioritat i va apostar per la doble boia per obrir bretxa en l'electrònic.

Des d'aquesta posició van anotar Mati Ortiz, de nou Laura Leiton i també Laura Bach, i Espanya va arribar a tenir quatre gols d'avantatge (8-4) a pocs segons de la finalització de la tercera cambra.

Però Itàlia no regalaria ni molt menys l'or. Silvia Avegno marcaria en l'última jugada del tercer període i Enrica Giulia Emmolo i Roberta Bianconi, en els primers minuts de l'última cambra, per posar-se solament un a baix (8-7).

Maica García, de nou des de la boia, restablia els dos punts de renda (9-7) i portava una mica de calma a la selecció amfitriona. Llavors va tenir Mati Ortiz la sentència, però era sancionada per enfonsar la bola quan es plantava sola davant la portera italiana.

Emmolo feia el seu tercer gol a 1:13 per al final (9-8) i Itàlia àdhuc tindria una última possessió per empatar el partit, però Bea Ortiz robaria una bola que val or.