Abel Ruiz corona a Espanya campiona dels Jocs

El davanter del Barça B fulmina a Itàlia (3-2) amb un ‘hat-trick’ d’autèntic ‘crack’

Els campions, amb les seves medalles

Abel Ruiz corona a Espanya campiona dels JocsTarragona 2018

Abel Ruiz és un d’aquells futbolistes que, si no es torça, farà història. Pocs neguen que les maneres del davanter del Barça són d’autèntic crack, però li faltava un partit com el d’aquest migdia per acabar de demostrar-ho.

Els assistents a l’Estadi Municipal de Reus l’han pogut gaudir en primera persona. Tant a Abel com la victòria d’Espanya contra Itàlia (3-2) en una final vibrant, com es mereixia l’últim partit de futbol dels Jocs Mediterranis.

A remolc des del principi, el combinat nacional s’ha trobat amb una diana del transalpí Rauti als sis minuts de joc. No eren bones notícies, però Abel Ruiz va posar en marxa la maquinària als 25 minuts, després de transformar una bona centrada d’Alonso.

Els de Luis de la Fuente van anar per totes en el segon acte i el mateix Ruiz, als 12 minuts després de la represa, va remuntar pels seus. El triomf semblava clar, ja que els italians es desesperaven a mesura que passaven els minuts. Ara bé Itàlia és Itàlia, sigui quina sigui l’edat dels seus jugadors, i la seva capacitat per a no rendir-se sorprèn fins i tot als mateixos azzurros.

A la desesperada, Portanova va anotar l’empat, a dos minuts del final. Però Abel Ruiz havia de ser l’heroi, i així va ser. El seu company Miranda centrava per, ell, rematar sense pietat i donar l’or als seus.