Diari Més

Halterofília

Lidia Valentín es fa seu el pavelló de Constantí amb un doblet d'ors

Cap rival va tossir a la de Ponferrada, que en va tenir prou amb un intent per derrotar a les rivals, encara que no es va conformar i va oferir espectacle

Lidia Valentín, amb els braços a l'aire després de guanyar un dels dos ors assolits al pavelló de Constantí ahir.

Lidia Valentín es fa seu el pavelló de Constantí amb un doblet d'orsOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Espectacle absolut l’ofert ahir per part de Lidia Valentín al pavelló de Constantí. Si quan van arrencar els Jocs Mediterranis la gran atracció va ser la nedadora Mireia Belmonte, amb el permís de l’espectacular competició realitzada per Jessica Vall, ahir va ser el torn de l’haltera, la qual no va donar cap concessió a ningú i, amb un pavelló completament ple, va deixar clar qui mana en aquesta modalitat.

Va semblar un joc de nens per a ella. Mentre les rivals ho provaven, amb un intent rere l’altre, la de Ponferrada es va assegurar els dos ors amb un únic intent per modalitat. En la primera d’aquestes, va aixecar 105 quilos. Va ser en la categoria de 75 quilos, en la categoria d’arrencada. En el seu primer intent, 105 quilos al cel. La resta, no arribaven als 100 quilos tot i aixecar la barra tantes vegades com els ho va permetre el reglament. Amb 99 quilos, Gaelle Nayo (França) feia la plata i, amb un quilo menys, amb 98, Rabia Kaya es conformava amb el bronze.

Arribava la segona prova. La gent vibrava. No hi havia ningú que no aplaudís. El somriure de Valentín, a més, convidava a la festa. Primer intent, i Valentín aixecava els 130 quilos. Res a fer per part de la resta. La francesa Gaelle Gayo s’havia de conformar amb els 129 en el seu segon intent i, per tant, amb una medalla de plata, mentre que l’Egípcia Dina Bakarat feia bronze, amb 123 quilos. Tot estava dat i beneït, però Valentín, en la modalitat de dos temps, volia més. Sense pensar-s’ho, mans a la barra i 137 quilos a dalt. Bogeria col·lectiva a Constantí.

Després de la competició, Valentín va posar molt de valor en els dos ors aconseguits i va destacar que «a Espanya hi ha molt de talent», fent referència al bon moment que està vivint aquesta modalitat esportiva a l’actualitat.

Va agrair que el president del Comitè Olímpic Espanyol (COE), Alejandro Blanco, la felicités, ja que «mentre més bons resultats aconsegueix un mateix, més reconeixements té la seva feina».

Sobre la seva estada a Constantí, va afirmar que «m’he sentit molt còmoda i molt estimada per tot el món a Tarragona, al meu país. L’estada ha estat molt bona, com també ho ha resultat el lloc que he tingut per a entrenar». «Per a mi, han estat uns Jocs molt bonics», va sentenciar en aquest sentit.

Pel que fa a la dificultat durant el torneig als Jocs, Lidia Valentín va apuntar que «en dos temps va ser una mica més complicada la prova, ja que Nayo estava fent la seva estratègia fins el 136 quilos», tot reconeixent que «l’arrencada va resultar força més fàcil».

A pel Campionat d’Espanya

L’aixecadora, una de les majors atraccions d’aquests Jocs Mediterranis, també va parlar del seu futur esportiu, de què va destacar que «després d’allargar la preparació del Campionat d’Europa, l’objectiu era aconseguir dos ors a Tarragona i, ara, el que vull és competir i tornar a ser campiona» en el Campionat d’Espanya.

tracking