Diari Més

La natació acaba deixant un total de 26 medalles a la delegació espanyola

Espanya posa punt final a aquesta modalitat esportiva amb un bon sabor de boca i amb Jessica Vall com a gran vencedora a la piscina

L'equip espanyol és, junt amb Itàlia, el que més medalles ha aconseguit en natació.

La natació acaba deixant un total de 26 medalles a la delegació espanyolaGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La delegació espanyola de natació va posar punt final a la seva participació als Jocs Mediterranis Tarragona 2017 amb un total de 26 medalles. Jessica Vall va ser, segurament, la gran vencedora i la més aplaudida a Tarragona però Mireia Belmonte va esdevenir l’estrella total dels Jocs. Possiblement, algú esperava alguna medalla més per part seva, però els dos ors i les dues plates van ser suficients.

En la jornada d’aquest dilluns, la delegació d’Espanya va demostrar la seva vàlua i, tot i que va ser superada per Itàlia, va acabar amb una bona actuació i amb suficients medalles com per explicar una bona història de la seva participació a Tarragona 2018.

En la primera cursa arribava la primera medalla. Lidon Muñoz, en els 50 metres lliures aconseguia una medalla de plata que servia per obrir el medaller nacional.

Tot seguit, començava l’espectacle de Jessica Vall. La responsable dels dos ors i dos rècords per a Espanya tornava a pujar al podi, encara que no ho feia en una de les seves posicions preferides. Bronze per a Vall en els 50 metres braça, que l’ajudava a sumar la tercera medalla del seu compte particular.

Hugo González (Mireia Belmonte a banda, que va fer el seu segon or del campionat) va ser el següent medallista per a la delegació espanyola. Medalla de plata per a González en un final trepidant, en el qual mai va optar a l’or, però sí que es va jugar un metall entre la plata i el bronze.

I més medalles per a Espanya, amb una África Zamorano que, en els 200 metres esquena, va sumar un bronze que li va saber a molt, ja que la italiana Panziera, la vencedora absoluta en aquesta competició, no va deixar cap moment al dubte i va guanyar després d’una cursa que va dominar de principi a final.

No parava la marxa espanyola al ritme de medalla. David Levecq, en els 100 metres masculí, assolia la medalla de plata, en una cursa molt competida amb l’italià Menciotti, que creuava la meta set dècimes després de l’esportista nacional. Tot seguit, sense cap minut de descans, arribava la següent medalla per a Espanya. Era en la mateixa categoria que Levecq, però en categoria femenina.

Sarai Gascón es convertia en la tercera millor esportista d’aquesta modalitat, mentre la gent del públic que ocupava la piscina olímpica a Campclar esperava les dues participacions que restaven de Mireia Belmonte, la gran atracció de la modalitat de natació durant aquests Jocs Mediterranis.

Per finalitzar la jornada, plata en els 4x100 femenins, una medalla molt lluitada i que va servir per a cloure el medaller espanyol en la modalitat de natació.

El públic va estar molt actiu durant tota la jornada.

La natació acaba deixant un total de 26 medalles a la delegació espanyolaGerard Martí

tracking