Diari Més

Fátima Gálvez aconsegueix una polèmica medalla de plata en tir olímpic

Els jutges li havien donat l'or en un primer moment

És la primera medalla espanyola de tir olímpic

Fátima Gálvez aconsegueix una polèmica medalla de plata en tir olímpicEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'espanyola Fátima Gálvez s'ha penjat aquest matí la medalla de plata en tir olímpic, en la modalitat de fossat, en els Jocs Mediterranis, en una final amb polèmica per un error dels jutges, que han donat l'or a la cordovesa i després han rectificat per fer-li disputar una ronda de desempat.

Gálvez, campiona del món en 2015 i d'Europa en 2011, s'ha jugat la victòria amb la tiradora de San MarinoAlessandraPerilli. Ha iniciat l'última ronda creient que li portava dos plats d'avantatge i, a les acaballes de la mateixa, els jutges han anunciat el triomf de l'espanyola.

No obstant això, en repassar la puntuació de les nou rondes precedents han advertit un empat a 41 punts, així que han decidit que ambdues tiradores disputessin una ronda de desempat.

Això ha descentrat a Gálvez, que ja es creia guanyadora i que ha hagut de tornar a carregar l'escopeta per barallar per l'or. L'espanyola ha fallat un plat en aquesta última sèrie, mentre quePerillis'ha mostrat implacable i ha acabat endunt-se el títol contra pronòstic.

Lasanmarinense, que ha acabat fora del podi en les fases classificatòries, ha anat ascendint llocs a mesura que ha avançat la final, tot el contrari que la favorita, la italiana Jessica Rossi.

Rossi, vigent campiona mundial i campiona olímpica a Londres 2012, havia comandat sense problemes les sèries de classificació, però ha anat perdent precisió a mesura que ha avançat el matí fins a acabar quarta. La seva compatriota Maria LucíaPalmitessa, actual campiona del món júnior, finalment ha aconseguit el bronze.

tracking