Diari Més

Política

El conseller Ernest Maragall diu que «Catalunya no té rei»

Ho ha expressat en un missatge a Twitter

alt

carles mundó, esquerra, marta rovira, erc, ernest maragall, 21-D, antoni castellà

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El conseller d'Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, el republicà Ernest Maragall, ha assegurat avui que Espanya té Cap d'Estat i «Catalunya no té rei».

En un missatge en el seu compte de Twitter, el veterà polític, ara a les files d'ERC, s'ha referit a la inauguració ahir a la nit dels Jocs Mediterranis a Tarragona, on va ser escridassat el president de la Generalitat, Quim Torra, en presència del rei Felip VI, i ha denunciat que a l'estadi «gairebé només hi havia públic escollit i controlat».

«A Tarragona, exhibició de forces de seguretat de tots els colors. A l'Estadi, gairebé només públic escollit i controlat. A la gespa, discursos sense massa esma. A la llotja, molt Estat amb olor de naftalina», sosté Maragall. «Conclusió: Espanya té Cap d'Estat. Catalunya no té rei», subratlla el conseller.

Després dels xiulets que va rebre ahir Torra en l'obertura dels Jocs Mediterranis, la consellera de Presidència, Elsa Artadi, ha denunciat que el públic estava «sorprenentment seleccionat», si bé l'alcalde de Tarragona i president del comitè organitzador, Josep Fèlix Ballesteros, ho ha negat i ha assegurat que era «materialment impossible seleccionar al públic».

tracking