Diari Més

Futbol sala

Els valors de l'esport com a eina de reinserció

El Nàstic i el Departament de Justícia, Drets i Memòria col·laboren en el programa 'Aprenentatge Servei'

Els joves durant la sessió dirigida pel psicòleg juvenil de medi obert Sergi Navarro.

Els valors de l'esport com a eina de reinsercióCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El joc net, la tolerància, l'empatia i el treball en equip són alguns dels valors que el Nàstic i el Departament de Justícia, Drets i Memòria de la Generalitat transmeten a menors que han comès algun delicte en el programa de reinserció Aprenentatge Servei. Una desena de joves que compleixen mesures de medi obert, com poden ser llibertat vigilada o tasques comunitàries, participen en diferents sessions de futbol sala al pavelló del club Gimnàstic. «La metodologia de treball es basa en l'aprenentatge experiencial. Treballem la construcció de valors i competències que ajudin els processos de reflexió del menor i reduir les possibilitats de reincidència delictiva. Què millor que els valors que ens aporta el món de l'esport per treballar amb els joves en el dia a dia», explicava Sergi Navarro, psicòleg juvenil.

La tècnica de medi obert del Departament de Justícia, Drets i Memòria, Alba Manobents afegia que «ho fem col·laborant amb entitats de l'entorn dels menors, com és el cas del Nàstic. Creiem que els nois poden aprendre més en aquest entorn que no xerrant des d'una taula amb un tècnic».

Durant la sessió d'ahir els nois van rebre xerrades informatives, van poder practicar amb la pilota sobre la pista del pavelló del club Gimnàstic i també van visualitzar un vídeo de referents del món del futbol, com l'entrenador del Manchester City, Pep Guardiola. Tot això en un programa en el qual els joves acabaran convertint-se en monitors d'un torneig de Centres Residencials d'Acció Educativa, el 20 de juny. El Nàstic i el Departament de Justícia, Drets i Memòria, tenen una llarga relació en diferents programes. El directiu del Gimnàstic i màxim responsable de la secció de futbol sala, Enric Batista, destacava que «fa 25 anys que formo part del club i des del primer dia hem col·laborat amb aquests temes de manera activa». A més, afegia que «el Nàstic, com a institució d'interès públic, està moltinteressat en tot el que sigui inclusió de col·lectius vulnerables. Les seccions del club són de caràcter amateur i amb la finalitat d'arribar al màxim de tarragonins possibles». En el programaAprenentatge Servei, el club fa una tasca d'acompanyament al Departament de Justícia, Drets i Memòria, obrint les portes del pavelló i posant els recursos necessaris, com són el cos tècnic de professionals perquè puguin formar als menors. «A més dels valors de l'esport, dur l'escut del Nàstic a la samarreta és una responsabilitat afegida que comença des de ben petit», concloïa Batista.

Un dels menors que forma part del programa, destacava que «és una bona experiència perquè el Nàstic és un club conegut. A vegades hem anat a veure entrenaments del primer equip i ho agraïm molt. Ens ajuda molt a evadir-nos». La seva companya, assenyalava que «aprenem moltes coses i, a banda, ens ho passem molt bé tant amb els companys com amb els monitors».

Al Camp de Tarragona uns 590 joves són atesos pel Departament de Justícia, 350 estan sota mesures de medi obert i només 86 compleixen mesures d'internament.

tracking