Diari Més

Triatló

Salou acollirà una de les cites internacionals de triatló més destacades de la Costa Daurada

La vuitena edició de l'OTSO Challenge, que inclourà activitats per a tota la família, se celebrarà aquest diumenge

Imatge d'una edició anterior de l'OTSO Challenge.

Salou acollirà una de les cites internacionals de triatló més destacades de la Costa DauradaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El proper diumenge 4 de juny se celebrarà la 8a edició del OTSO Challenge Salou, una de les cites internacionals de triatló més destacades de la Costa Daurada. La prova comptarà amb més de 700 participants que recorreran 1,9km nadant, 90km amb bici i 21km corrent en les distàncies Middle i Middle Relay; i 1,9km nedant, 60km amb bicicleta i 11km corrent a la distància Short.

La cursa començarà el diumenge a les 08:00AM, preveient l'arribada del primer corredor a les 11:50 del matí a la meta situada a la Plaça de les Comunitats Autònomes, epicentre del triatló tot el cap de setmana. Amb un circuit de ciclisme a 3 voltes ràpid i una cursa a peu pel passeig marítim, la cursa no deixarà indiferent a cap participant. A més a més, la prova es retransmetrà en directe via streaming i també es podran seguir els temps dels atletes en viu.

Cal destacar que el OTSO Challenge Salou no només repartirà un total de 25.000€ per als 6 primers classificats (homes i dones) a la distància Middle, sinó que també és una cita classificatòria per al Mundial (The Championship) que se celebrarà a Samorin, Eslovàquia. També repartirà punts per al World Bonus de Challenge Family amb 125.000$ en premis.

Amb aquesta premiació, Salou es converteix en prova de categoria PLATA de la PTO per la qual cosa els atletes sumaran valuosos punts per al rànquing mundial de la Professional Triathlon Organisation. Així mateix, per tercer any consecutiu, Salou serà una prova vàlida per al rànquing nacional de Mitja Distància de la FETRI. Salou està dins del circuit mundial de triatló Challenge Family amb més de 36 carreres a tot el món, això comporta xifres tan atractives com aquestes: 39 països representats i un 40% de procedència internacional.

The Festival: activitats tot el cap de setmana

El OTSO Challenge Salou 2023 tindrà una oferta d'activitats pensada per a aquelles persones que encara no s'atreveixen a distàncies més llargues i també perquè les famílies puguin viure una experiència única i gaudir del cap de setmana.

Un total de cinc nous esdeveniments que s'afegeixen als ja consolidats Middle i Short Distance: FAST (950m de natació, 30km de ciclisme i 5km de carrera a peu), per als que busquen un triatló ràpid i curt amb una volta a cada circuit; AQUABIKE (1,9km de natació i 60km de ciclisme), per a experts en les dues primeres disciplines; SAILFISH OPEN WATER (1,9km de natació), una distància per als amants de les travesses i el mar; i FAMILY RUN (2km de cursa a peu), per a les persones que vulguin córrer i gaudir de l'ambient Challenge Family.

A qualsevol d'aquestes noves proves els participants podran viure el 'OTSO Challenge Salou des de dins i gaudir de la Finisher Experience com si fossin uns autèntics professionals. També tindran accés a tots els serveis de Challenge Salou, com ara la Paella Party, gentilesa d'Arròs Montsià.

Facilitats per als participants

Per a aquesta edició, el OTSO Challenge Salou ha engegat el programa BEYOUNG, una iniciativa per facilitar que els més joves puguin competir en un triatló. Per aquest motiu, l'organització ha ofert a tots els participants menors de 25 anys un descompte del 20% per participar a les distàncies Middle, Short, Fast, Open Water o AquaBike.

D'altra banda, des del gener del 2023, el OTSO Challenge Salou ha donat l'oportunitat als atletes de pagar a terminis la seva inscripció sense cap mena d'interessos, comissions ni despeses addicionals.

Hotel Calypso, l'allotjament oficial

Aquest popular hotel de Salou serà l'allotjament oficial del OTSO Challenge Salou 2023. Reconegut per la seva qualitat i servei, es troba a 1 km de la sortida de natació i 1,5 km de la zona de meta i expo del OTSO Challenge Salou.

Com a allotjament oficial de l´esdeveniment, proporcionarà als triatletes participants que s'allotgin a les seves instal·lacions possibilitat de deixar la bicicleta a l'habitació, esmorzar d'hora, poder deixar l'habitació més tard de forma gratuïta, menús específics per a esportistes al restaurant bufet de l'hotel...

Camí a Challenge Roth

Aquest esdeveniment de triatló, que se celebra a la ciutat de Roth, Alemanya, té una llarga tradició que es remunta a fa dècades. Des de la seva creació el 1984, el Challenge Roth ha atret els millors atletes del món i milers d'aficionats que es reuneixen a la regió de Franconia per gaudir d'una experiència única.

El Challenge Roth és més que una carrera, és una celebració de la resistència humana i de la comunitat del triatló. Aquest any s'espera que l'esdeveniment torni a atreure milers de persones. Sense anar més lluny, les més de 5.000 places per a aquest 2023 es van obrir el juliol del 2022 i es van esgotar en 60 segons. Per aquest motiu, l'organització oferirà a l'equip de relleus guanyador de l'OTSO Challenge Salou 2023 una plaça garantida per participar, com a equip, al Challenge Roth 2024.

tracking