Diari Més

Més de la meitat de la plantilla del Nàstic acaba contracte el 30 de juny

La defensa és la demarcació més afectada, Pol Domingo és l'únic dels sis jugadors amb vinculació més enllà del 2023

Més de la meitat de la plantilla del Nàstic acaba contracte el 30 de juny

Més de la meitat de la plantilla del Nàstic acaba contracte el 30 de junyDIARI MÉS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El futur del Nàstic de Tarragona s'està treballant en els despatxos. El pròxim projecte ha de començar amb decisions importants. Primer, l'entitat ha de decidir la continuïtat o no de Sergi Parés a la direcció esportiva i després la de Dani Vidal a la banqueta. L'ordre natural seria assegurar aquestes dues posicions abans de gestionar la plantilla. A diferència de la passada temporada, el Nàstic més d'un mes per reflexionar quin serà el projecte perquè el 30 de juny més de la meitat de la plantilla acabarà la vinculació amb el club grana.

Quan l'àrbitre va xiular el final del partit contra l'Alcoyano, l'equip va aplaudir a l'afició, però aquest gest d'agraïment va ser un senyal de comiat de més d'un jugador. Un d'ells era Manu García. El grana, que va tancar el curs amb el rècord de més partits deixant la porteria a zero dels dos anys de Primera Federació, amb un total de 33, és un dels tretze jugadors que acaben contracte el 30 de juny. Malgrat això, la seva continuïtat està en dubte. Dani Parra seguirà cobrint la porteria grana aquest 2024.

La demarcació més afectada és la defensa. Nil Jiménez, Alex Quintanilla, Marc Trilles, Josema Gómez, Alexandru Tirlea i Joan Oriol acaben d'aquí a un mes. Tot i que encara no és oficial, Joan Oriol ja hauria renovat. El cambrilenc va destacar en una entrevista a Diari Més que la clàusula de renovació automàtica per partits jugats ja s'ha activat i, per tant, estén el seu contracte fins al 2024. Pel que fa a Marc Trilles, va presentar la seva voluntat per a continuar, però, al mateix temps, va enviar un missatge d'agraïment pels tres anys que ha estat a Tarragona, un missatge que es va repetir a les seves xarxes socials després del partit de dissabte. Alex Quintanilla ja va posar en dubte l'any passat la seva continuïtat, però no per marxar per un altre club, sinó per retirar-se. El central basc té negocis més enllà del futbol i, aquest estiu, tornarà a prendre una decisió. Josema Gómez va ser el primer fitxatge de l'any passat i va començar la temporada amb força, però el seu nivell va anar decreixent amb els pas dels mesos i va acabar sense ser una opció per a l'entrenador, així que la seva continuïtat és complicada.

Pel que fa als més joves, Nil Jiménez ha complert el segon any en el Nàstic amb molt poques aportacions mentre que Tirlea ha acabat el curs prenent-li el lateral a Pol Domingo. Tirlea va arribar al Nàstic amb un any de contracte i dos més opcionals.

El mig del camp grana també pateix un espoli. Eric Montes Arce torna a l'Albacete després de complir l'any de cessió i Javi Bonilla i Pedro del Campo acaben contracte. Els dos jugadors, claus la temporada passada, han acabat relegats a la suplència enguany. El jugador del planter grana, Óscar Sanz, torna de la seva cessió a l'Unionistas de Salamanca i acaba contracte. El club salmantí va quedar més que satisfet del migcampista, així que el Nàstic haurà de decidir si Sanz entra o no en el pròxim projecte.

En els extrems, Maurizio Pochettino i Robert Simón són els afectats. El primer ha gaudit de poques oportunitats i, en el seu contracte, hi ha dues temporades més opcionals. El cas de Simón és el més delicat. L'extrem es va trencar el tendó d'Aquil·les, una lesió de molta gravetat que li dificulta la participació, fins i tot, a l'inici de la pròxima temporada. El badaloní ha patit gran part de l'any diverses lesions i, amb Dani Vidal a la banqueta, va tornar a mostrar el seu gran nivell per la banda, tot just abans de lesionar-se de nou.

A la davantera, l'únic jugador que acaba contracte és Guillermo Fernández. El basc va aterrar amb galons de jugador de superior categoria. Fernández ha estat un dels més decisius, tot i que el seu joc es va anar diluint amb el pas de la temporada. Els números, però, no enganyen. Guillermo ha marcat 9 gols en total. L'últim davanter grana que va superar aquest registre va ser Manu Barreiro amb 10 gols, fa cinc anys. Pel que fa a Andrei Lupu, aquest tindrà una nova oportunitat l'any que ve, perquè té contracte fins a finals del 2024.

El club es va moure per renovar Pablo Fernández, Marc Álvarez, Boaz Hallebeek, Albert Querol i Marc Montalvo. Aquest últim, però, està en el punt de mira d'equips de superior categoria. D'aquesta manera, més anys de contracte no garanteix la continuïtat la pròxima temporada. Com és el cas de Cheikh Kane Sarr, que en dos anys de grana acumula dues cessions.

tracking