Diari Més

El somni de les finals del Calafell depèn de superar el vigent campió

Els de Ferran López disputen divendres i diumenge els dos primers partits de les semifinals contra el rival que més han enfrontat enguany: el Liceo

Els jugadors del CP Calafell, celebrant un gol.

El somni de les finals del Calafell depèn de superar el vigent campióParlem OK Lliga

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Després de superar amb contundència el Lleida Llista a quarts de final del play-off de l'OK Lliga, el CP Calafell es presenta a les seves primeres semifinals amb un somni clar: arribar a les grans finals. El tècnic verd, Ferran López, destacava que «estem vivint uns anys històrics i màgics. Tothom està aportant el seu granet de sorra, som uns afortunats, ens hem plantat entre els quatre millors equips».

El seu rival no podia ser un altre que el Deportivo Liceo. Els gallecs són els vigents campions i, aquesta temporada, han creat una curiosa rivalitat amb els de Ferran López. El duel entre els penedesencs i els gallecs és el que més s'ha repetit aquesta temporada. Els dos equips s'han trobat en dues ocasions a la Champions i dos més a la lliga regular amb un balanç total d'una victòria, un empat i dues derrotes.

«No hem d'oblidar que juguem contra el vigent campió i un dels equips més poderosos de tota la lliga. És un rival complicadíssim i hem de ser conscients que no podem abaixar els braços en cap moment, menys encara quan no tenim el factor pista a favor», explicava López. Les semifinals d'OK Lliga es juguen al millor de cinc partits i, els dos primers, seran en terres gallegues. Divendres a les 21.45 h. estrenaran l'eliminatòria i, diumenge a les 12, jugaran el segon partit. Per aquest motiu, és molt important que els calafellencs, com a mínim, s'aconsegueixin endur un dels dos duels abans de tornar al pavelló Joan Ortoll. Seran dos duels en tres dies, però López destaca que «per moltes voltes que donem a l'estratègia, no podem fer res més que anar partit a partit. Cada duel té una lectura important i hem de donar-ho tot sense reservar res».

Després d'enfrontar-se en quatre ocasions, el tècnic verd destaca que les claus per emportar-se un duel contra el Liceo són «fer una defensa col·lectiva molt bona i guanyar els duels individuals. En aquest tipus de partits acostumes a tenir poca possessió, però hem d'intentar disputar-la per limitar la potència ofensiva del conjunt gallec».

El Calafell té la seva pròpia arma en l'atac. Martí Casas és el pitxitxi de la fase regular amb 40 gols, però el Liceo ha sigut l'equip que millor l'ha sabut frenar. En aquests quatre partits, Casas només ha pogut marcar als gallecs dues vegades. Aquesta és una rara avis del davanter i més tenint en compte que, contra el Lleida, l'anterior rival del Calafell, aquesta temporada els ha marcat onze gols en quatre partits. Ferran López assenyalava que «el nostre sistema afavoreix el seu joc, i per això ha destacat tant aquesta temporada. Contra el Liceo no serà una excepció, tot i que estarà controlat. Tot i això, tenim més armes preparades per marcar».

El Calafell visitarà Riazor aquest divendresa les 21.45 h. amb l'objectiu d'arribar a les finals.

tracking