Diari Més

El Reus FC Reddis, un èxit forjat per l'entesa de diferents actors

El projecte va sorgir amb l'objectiu d'arribar a Tercera Federació i, en dos anys, ho ha aconseguit

L'equip del Reus FC Reddis durant la celebració de l'ascens a Tercera Federació.

El Reus FC Reddis, un èxit forjat per l'entesa de diferents actorsReus FC Reddis

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Fa dos anys, la Fundació Futbol Base de Reus, el CF Reddis i la Plataforma d'Aficionats Sempre Reus 1909, amb mediació de l'Ajuntament de Reus, van acordar el ressorgiment d'un equip que tornés a representar a la ciutat. Va sorgir el Reus FC Reddis, amb un nou escut i amb les franges roig-i-negres. L'objectiu en ment estava clar: escalar fins a la Tercera Federació. Fa dues setmanes, l'equip comandat per Marc Carrasco ho va aconseguir. Aquest èxit es va forjar per l'agrupació de vàries forces per remar cap a un mateix objectiu.

«Diferents entitats que no ens coneixíem ens vam agrupar en una junta. Érem diverses famílies amb punts de vistes diversos, però hem treballat plegats fent una bona feina», assenyalava Xavi Roig, president del Reus FC Reddis. «L'Ajuntament ens va ajudar cedint-nos l'Estadi Municipal, la seguretat durant el partit i ens va portar el patrocinador de la samarreta», assegurava Roig. En la part d'aficionats el president calculava una massa social de 800 persones entre socis i simpatitzants. Aquestes xifres van pujar en els duels contra el Valls i el Cambrils Unió, en el qual l'estadi va aplegar més de 2.000 espectadors: «Aplegar tanta gent cada partit seria el desitjable, però hem d'anar pas a pas. Primer hem d'atreure els aficionats que teníem abans mostrant un bon joc. Amb l'ascens hem aconseguit cridar l'atenció».

Per seguir sumant seguidors, Roig planteja un objectiu clar de cara a la pròxima temporada: «Consolidar-nos a Tercera Federació». El president roig-i-negre té clar el projecte: «Amb la plantilla actual podríem competir bé, però intentarem fer entre quatre i sis reforços per formar un equip per no patir i que ens ajudi a afiançar-nos a la categoria. Al cap davant volem que segueixi Marc Carrasco». La realitat és que a Primera Catalana el Reus FC Reddis només va tenir un rival, la UE Valls, però, amb tot, va acabar celebrant l'ascens abans d'hora. En aquesta línia ascendent i amb l'objectiu de fa dos anys complert, el Reus FC Reddis es planteja seguir creixent, tant en l'aspecte esportiu com en l'aspecte social. «Tot va relacionat. Amb una major categoria i una millor qualitat de joc, podem atraure a més gent perquè se senti identificada amb el club. Amb més gent donant-nos suport, més força tindrem per poder convèncer a més patrocinadors. No podem dependre de les administracions públiques, encara que les necessitem», va dir.

Tant Marc Carrasco com Xavi Roig comparteixen la filosofia de partit a partit. «A mi m'agradaria anar al camp del Nàstic i guanyar, però no podem fer passes de gegant. Si contem que evitem la Superlliga catalana, hem aconseguit tres ascensos seguits. Ara, ens toca fer-nos forts i convertir-nos en l'equip representatiu de la ciutat de Reus», destacava Xavi Roig.

tracking