Diari Més

El Nàstic aspira a una plaça de la Copa del Rei per tancar la temporada

Els de Dani Vidal necessiten una victòria contra l'Alcoyano i que l'SD Logroñés falli contra l'Atlético Baleares

Joan Oriol i Nil Jiménez intentant bloquejar el remat del jugador de l'Amorebieta, Dorrio.

El Nàstic aspira a una plaça de la Copa del Rei per tancar la temporadaAmorebieta

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Nàstic de Tarragona va certificar el dissabte de manera matemàtica la permanència. Després de la victòria contra el Cornellà de fa dues setmanes, aquest objectiu ja estava assolit de forma virtual, però l'empat contra el líder va ser suficient per posar el punt i final al patiment pel descens. Només queda un partit per acabar la temporada i els grana encara tenen alguna cosa per lluitar: acabar el curs garantint-se un bitllet de cara a la pròxima edició de la Copa del Rei.

Qui també es juga i molt en el darrer partit és el tècnic del Nàstic, Dani Vidal. Els grana van millorar des de la seva arribada i el duel contra l'Alcoyano seria l'última oportunitat d'enguany de convèncer a la zona noble de l'entitat grana per continuar a les regnes de l'equip la pròxima temporada.

Amb el tècnic tarragoní, el Nàstic va recuperar l'essència del conjunt de la temporada passada. De fet, els millors del partit van ser Quintanilla, Trilles i Manu García. Contra l'Amorebieta va tornar a sortir aquell Nàstic tenaç i lluitador, que va saber aguantar el duel amb contundència contra el millor local de la categoria. El líder es jugava pujar al seu estadi i el camp va estar ple de gent, però els grana van saber aguantar sense gaire patiment i es van emportar un punt de mèrit. De fet, el gol que van rebre va ser evitable, perquè va arribar d'una errada clamorosa a l'hora de defensar un córner.

Més enllà de defensar, el Nàstic no va oferir gaire més, però, en el camp del millor equip de Primera Federació, poc més es pot exigir d'un equip que, en el balanç global de la temporada, ha sigut una gran decepció i amb un insuficient de nota. Abans d'analitzar la temporada en conjunt, el Nàstic haurà de buscar el premi de consolació, la Copa del Rei.

'Average' guanyat amb l'SD Logroñés

Els cinc primers classificats de Primera Federació tenen el dret de jugar la competició, en canvi, els equips filials no. La presència de la Real Sociedad B, el Barça Atlètic i l'Osasuna Promesas a la part alta de la classificació situa el límit a la vuitena posició que conserva l'SD Logroñés amb 51 punts. El conjunt de Logronyo é un dels pocs equips que el Nàstic té l'average guanyat. L'1-2 a Las Gaunas i l'empat a zero al Nou Estadi Costa Daurada fan que, en cas d'empat, el Nàstic estigui per sobre. Per tant, s'obren diversos escenaris per acabar l'any, com a mínim, participant en un torneig que, enguany, va donar alguna alegria.

El Nàstic necessita sumar. Si guanya l'Alcoyano, un equip que no es juga res, necessita que l'SD Logroñés empati o perdi contra l'Atlético Baleares, que podria descendir de categoria si no s'emporta els tres punts. Si el Nàstic empata, s'arriscaria a un quàdruple empat amb el Sabadell, l'Intercity i l'SD Logroñés a 52 punts, en el qual en sortiria perjudicat. En el cas d'igualar en punts només amb l'SD Logroñés, l'average beneficiaria el conjunt grana. Finalment, cap de les opcions seria viable si l'entitat de Logronyo guanya el seu partit.

Un final de temporada amarg

En una temporada que va començar amb la promesa d'un Nàstic lluitant per la primera posició, veure l'equip a divuit punts d'aquest objectiu és descoratjador. En el millor dels casos, l'equip acabaria el curs a vuit punts del descens i a cinc del play-off d'ascens, massa lluny de les expectatives inicials.

En aquests 37 partits que s'han disputat fins ara, el Nàstic ha estat entrenat per Raül Agné, Iñaki Alonso i Dani Vidal. Aquest últim ha estat l'aposta de l'entitat durant tot el curs. Va ser segon entrenador amb Agné i una peça insubstituïble que va condicionar l'arribada d'un nou entrenador al gener. Després de la desfeta amb l'etapa d'Iñaki Alonso, l'entitat va prendre mesures dràstiques: va fer fora el tècnic basc i el director esportiu, David Comamala, i va posar a la banqueta Dani Vidal.

Fa setmanes que el projecte de la pròxima temporada s'està forjant amb aquestes dues posicions en el punt de mira. De moment, Sergi Parés i Dani Vidal les ocupen. Com a mínim, el tècnic tindrà un últim partit per guanyar-se liderar-lo des de la banqueta.

tracking