El Nàstic aguanta el pols al líder i se salva matemàticament (1-1)

Un gol de Quintanilla i un paper molt seriós de tot el conjunt grana evita l'ascens del líder sense patir gaire

El Nàstic aguanta el pols al líder (1-1)

El Nàstic aguanta el pols al líder (1-1)Cedida

El Nàstic de Tarragona aconsegueixaixafala festa de l'Amorebietaamb un empat de mèrit. Els de Dani Vidal van saber patir l'empenta del conjunt local durant tot el partit i, fins i tot, aixecant el gol inicial deJauregia través d'un brillantAlexQuintanilla. Amb l'empat, el Nàstic se salva matemàticament i es queda a un punt de les posicions de Copa del Rei.

L'ambient de festaompliatot l'estadi d'Urritxe. Les dimensions i la capacitat són petites, però els aficionats de l'Amorebietaomplinttotes les graderies, turons i on fos possible per animar el seu equip. El conjunt d'HaritzMújikava sortir amb la intensitat que esperaven els aficionats. Els primers minuts del partit van ser de domini absolut local. En un camp petit, el futbol directe era l'estrella i, mentre que l'Amorebietabuscava les centrades laterals, el Nàstic no podia fer una altra cosa que treure's lapilotade sobre.

Amb el pas dels minuts, el Nàstic va despertar i el partit es va igualar. Va ser unalluitaconstant per dominar el control aeri del duel. Pilotada alta i lluita per baixar-la quenormalmentacabava en xocs entre els jugadors dels dos equips. El conjunt local, però, va tenir les primeres ocasions. Primer ho va provarRaycoamb un xut creuat queManuGarcíava saber aturar. Després,Manues va tornar a ser l'heroi. Nil Jiménez va estartoui va perdre una pilota al mig del camp que es va transformar en ocasió directalocal. La centrada lateral deDorriola remata Pradera tot sol davant deManu, però el porter va rectificar i, amb una gran mà, va enviar la pilota a córner.Aquestaalegria va durar ben poc. El córner el van centrar alprimerpal i Pablo va errar i, en compte de treure-la de l'àrea, la va deixar morta davant deManuperquèJauregi, pitxitxi de la categoria amb 15 gols,marquésl'1-0 a plaer.

Els aficionats van embogir, però el gol va servir per tornar a moure la balança. L'Amorebietava perdre el control del partit i es va dedicar a defensarcontraun Nàstic que es va passar granquantitatde temps amb un control estèril, sensegenerarperill. A l'últim tram del primer temps, però, tot va canviar. Després d'una jugada a pilota aturada que els bascs no van saber refusar amb contundència, Trilles va aconseguir centrar una pilota al segon pal i Quintanilla, amb un toc subtil, va tornar a igualar l'encontre. Aquest va ser un premi per un Nàstic que es va saber refer del gol inicial de l'Amorebieta.

La segona part va començar amb el mateix guió que la primera. L'Amorebietapremia l'accelerador, però el Nàsticaconseguiaaguantar la situació sense gaires patiments. El conjunt grana es va quadrar bé en el seu paper en el camp del millor local i amb un ambiental seu favor. Amb el pas dels minuts, l'Amorebietaperdia pistonada, incapaç de perforar la defensa grana. Trilles i Quintanilla van tornar a brillar i el Nàstic estava satisfet mantenint l'empat en el marcador. Els minuts passaven i la victòria de l'Eldenseno feia més que afegir més nervis a l'Amorebieta.

Amb el pas dels minuts, el conjunt basc va començar a exercir el seu paper i va buscar trencar l'empat. D'altra banda, el Nàstic volia que es jugués el mínim i les rampes i les molèsties entre els jugadors eren comuns. L'última la va tenirRyanEdwards, peròManuGarcíali va aturar el remat.

Els grana vantirar d'ofici i van segellar un empat de mèrit controlant al líder, segellant la salvació matemàtica i apropant-se a un punt de la posició de Copa del Rei.