Diari Més

Tennis

Nadal anuncia la seva retirada el 2024 i que serà baixa al Roland Garros

Un dels motius ha estat que la seva lesió a la cama esquerra no ha evolucionat com esperava

Rafa Nadal anuncia la seva intenció és que l'any que ve sigui el seu darrer any com a tennista professional.

Nadal anuncia la seva retirada el 2024 i que serà baixa al Roland GarrosEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'espanyol Rafael Nadal, va anunciar aquest dijous que no participarà a la propera edició del torneig de Ronald Garros, i va assenyalar que la seva intenció és que el 2024 sigui el seu últim any com a tennista professional.

«Podria ser un objectiu intentar arribar a final d'any i poder jugar la Copa Davis i intentar encarar l'any que ve amb garanties. Crec que serà el meu últim any», va dir Nadal a la seu de la seva acadèmia a Manacor.

«Si continuo jugant en aquest moment, no crec que hi pugui ser l'any que ve. No vaig a Roland Garros, no jugaré aquests mesos, i la meva intenció és que l'any que ve sigui l'últim. Poder jugar els tornejos que em vinguin de gust per acomiadar-me d'aquells que m'han marcat», va revelar.

El proper torneig de Roland Garros, que Nadal ha guanyat 14 vegades, es juga entre el 22 de maig i l'11 de juny a París.

Acompanyat pel seu equip tècnic, encapçalat per Carlos Moyá, Nadal va argumentar «diversos motius» per renunciar a defensar el seu vigent títol de campió a París.

«La lesió que tinc (psoes il·liac de grau 2 a la cama esquerra patida el mes de gener passat a Austràlia) no ha evolucionat segons el que estava previst i els objectius que m'havia proposat s'han anat perdent pel camí. Jugar Roland Garros s'ha fet impossible i no podré ser-hi després de molts anys. Imaginin-se com és de difícil per mi prendre una decisió d'aquesta naturalesa», va dir el guanyador de 22 títols del Grand Slam, 14 a París.

«No tinc intenció de seguir així durant els mesos següents després d'anys realment difícils, encadenant lesió rere lesió. Tot això m'ha afectat també a nivell personal, no gaudeixo el dia a dia i ha arribat el moment de posar un punt i a part. Continuo sense estar preparat per competir ia partir d'ara el meu objectiu és regenerar el meu cos sense posar una data de tornada a les pistes. Quan em senti preparat, tornaré a començar», va precisar.

Nadal va insistir que «em trobo bé com qualsevol persona que no pot fer allò que li fa il·lusió. He viscut moments increïbles i n'arribaran altres de menys bons. Quan un professional no és feliç, repercuteix en el tema personal».

«Les coses (pel que fa a la lesió) no anaven pel camí que tocava per competir en un torneig com Roland Garros. És un moment de baixada, però cal aprendre i seguir endavant», va remarcar.

El considerat millor esportista espanyol de la història va ser rotund en afirmar que ha «lluitat» durant tot el desenvolupament de la seva carrera «per no acabar» així.

tracking