Diari Més

El Nàstic busca aixafar la festa de l'Amorebieta amb una victòria

Els bascs necessiten guanyar els de Dani Vidal per pujar a Segona Divisió davant de la seva afició

Pablo Fernández lluitant amb Kwasi Sibo, migcampista de l'Amorebieta, en el duel de l'anada.

El Nàstic busca aixafar la festa de l'Amorebieta amb una victòriaGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Nàstic de Tarragona disputarà demà un duel amarg contra l'Amorebieta. De la mateixa manera que, l'any passat, l'Alcoyano va haver de patir en el Collao la festa grana per la classificació al play-off d'ascens, els de Dani Vidal poden viure com l'Amorebieta celebra el seu ascens amb la seva afició. Els bascs només necessiten una victòria per assegurar la primera plaça i el seu retorn a Segona Divisió o bé un empat i que l'Eldense no guanyi. Per la seva banda, el Nàstic enfronta el partit sense la pressió del descens i buscarà una victòria que els apropi a les posicions que habiliten participar en la següent edició de la Copa del Rei.

Ha passat molt temps des de l'últim enfrontament dels grana amb l'equip d'Haritz Mújika. L'endemà de Santa Tecla, el Nàstic d'Agné va assolir la primera victòria de la temporada contra uns bascs que no havien tingut el millor inici de lliga. Actualment, l'Amorebieta és el millor equip de la categoria en gairebé tots els aspectes. Els blaus no han arribat a la primera posició per una qüestió d'atzar, sinó que han treballat una gran segona volta per prendre-li la posició a l'Eldense.

L'Amorebieta és el millor local i visitant de la categoria i, durant la segona volta, només ha perdut un únic partit. Per assolir-ho, van vèncer els duels amb rivals directes com l'Eldense, el Castellón i el Real Murcia. A més, una ratxa de sis victòries consecutives, que es va aturar el darrer duel per un gol a l'últim minut de l'SD Logroñés, han deixat l'equip basc com a líder en solitari del segon grup de Primera Federació. De fet, si haguessin guanyat el partit de la setmana passada, a hores d'ara ja seria equip de Segona Divisió.

Mújika estableix uns esquemes de 4-4-2 o 4-2-3-1, en els quals destaquen Eneko Jauregi, un dels pitxitxis del grup amb 14 gols, i els extrems Dorrio i Rayco. L'exòtic fitxatge d'hivern, l'australià Ryan Edwards s'ha guanyat titularitat com el connector entre el mig del camp i l'atac.

Pel que fa al Nàstic, Dani Vidal només tindrà les baixes de llarga durada de Lupu i Simón.

D'altra banda, el Nàstic va oficialitzar ahir la renovació del jugador del planter grana Albert Querol per dos anys. L'extrem de la Pobla de Mafumet està en dinàmica del primer equip i ha estat present en les darreres convocatòries.

tracking