Diari Més

El CF Canonja viu amb il·lusió l'ascens històric a Primera Catalana

El Municipal es va omplir per celebrar la gesta

L'equip del CF Canonja amb les samarretes commemoratives de l'ascens a Primera Catalana.

El CF Canonja viu amb il·lusió l'ascens històric a Primera CatalanaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El CF Canonja va assolir el darrer diumenge un històric ascens a Primera Catalana a sis jornades per acabar la temporada. El Camp d'Esports Municipal es va omplir per celebrar una gesta que, tard o d'hora, s'havia d'aconseguir, però va arribar en el millor moment. Els canongins estan disputant una gran temporada amb 20 victòries, quatre empats i només dues derrotes i, diumenge, van posar la cirereta del pastís. «Necessitàvem que, al matí, l'Aldeana guanyés a la Pobla de Mafumet B i es va donar. Érem conscients del que significava, si vencíem al Tortosa, ho tindríem, així que ràpidament tothom es va organitzar i el camp es va omplir», explicava el tècnic del CF Canonja, Víctor Quiñones. A més, afegia que «tothom venia amb ganes d'animar i celebrar, però primer s'havia de jugar el partit. L'equip va mostrar la fortalesa de tota la temporada per aconseguir-ho».

El partit no va ser fàcil, el Tortosa va portar la iniciativa i la Canonja va fer un futbol pràctic, però efectiu: «volia els menys riscs possibles. Amb el camp ple i amb tantes expectatives en aquest dia, sabia que les cames podrien acabar pesant més del compte. Així que vaig decidir per un joc més directe», assenyalava. En els minuts finals, el Tortosa va marcar l'1-1. «En aquell moment, tota la grada va aplaudir els jugadors i ens va aixecar. Poc després vam marcar el golàs de l'1-2. Crec que mai a la història s'havia celebrat amb tant entusiasme un gol a l'estadi» destacava. El gol va deslligar l'eufòria, però no tots la van mostrar «em vaig quedar bloquejat. Després del cop que va suposar l'empat i el cúmul d'emocions de tota la temporada, amb l'empat em vaig quedar quiet amb dos jugadors més. Va ser molt bonic veure com jugadors de la plantilla ho celebraven amb llàgrimes als ulls», confessava. A més, Quiñones destacava que «va ser molt il·lusionant per a tots. Veure a gent de diverses generacions fent pinya amb els jugadors i la directiva emocionava. Fernando Mañé, el president, porta tota la vida al futbol base i l'ascens és una alegria també perquè ningú apostava al fet que anava a crear un projecte com aquest i, pocs anys després, ha pogut recollir els fruits». El tècnic de la Canonja també ressaltava la figura de Rubén Gómez: «Al final de la darrera temporada vam veure que necessitàvem un preparador físic. Rubén ha sigut el nostre motor per arribar a aquesta segona fase en millors condicions que l'any passat».

Per primera vegada en 99 anys d'història, el CF Canonja va completar l'ascens a Primera Catalana. «L'objectiu de la junta era poder celebrar el centenari a Primera i ho hem aconseguit. Tant jugadors com cos tècnic i junta directiva som una pinya i diumenge va ser una alegria immensa», mencionava el president del club, Fernando Mañé. «Que anàvem a pujar estava assumit per la gran temporada que portem, però la celebració ha arribat en el millor moment, a casa, amb la nostra gent», deia. El projecte de la Canonja es basa en gent de la casa: «Vam aplegar jugadors que havien crescut a la nostra base, però que van marxar de juvenils o infantils. Hem fet un grup de treball amb xiquets de la base que han sentit el club i s'ho han deixat tot», explicava Mañé.

Després del xiulet final, el dia de Sant Jordi va quedar en segon pla i les celebracions es van traslladar del camp a tot el poble. La competició continua i el següent objectiu dels canongins és proclamar-se campions de Segona Catalana, una fita que es podria complir aquest diumenge si superen l'Ulldecona i l'Ebre Escola no guanya a la Pobla B.

tracking