Aquesta prova serveix com a puntuable per a la Copa d'Espanya júnior

Ilya Savekin creuant la línia de meta.

Ilya Savekin guanya a La Canonja el 'Trofeu 15 d'Abril' de la Copa Espanya de ciclismeRicard Casas.

El ciclista rus Ilye Savekin, de la Penya Ciclista Baix Ebre, s'ha proclamat guanyador del Trofeu 15 d'Abril, segona prova puntuable per la Copa Espanya júnior disputada ahir dissabte a La Canonja (Tarragona).

Savekin es va imposar al seu company d'equip Danil Kazarov per dos segons de diferència a la mateixa línia de meta, després de culminar l'escapada bona del dia en aquesta prova de 125 quilòmetres de recorregut.

La tercera posició del podi va ser per a Albert Pla, del Finques Feliu Cycling Team, que va ser el primer d'entre el grup de perseguidors que no havien pogut aguantar el ritme del dos primers classificats.

Els moviments van ser constants a la cursa, que tenia com a grans dificultats del dia tres ports de muntanya de 2ª categoria que els participants havien d'enllaçar de manera consecutiva a partir del quilòmetre 60: el coll de la Teixeta (7 quilòmetres al 4,2%), Porrera (3,3 km al 7,1%) i el coll d'Alforja (4,7 km al 4,8%), aquest darrer situat a 33 quilòmetres de meta.

La primera escapada consistent va estar protagonitzada per Martí Gonzalvo, poc després del quilòmetre 40 al seu pas per Vinyols. Va arribar a tenir un minut i 15 segons d'avantatge sobre el gran grup.

A mitja cursa, tot just abans del primer port de muntanya, Gonzalvo va ser caçat per altres quatre corredors que havien saltat del pilot, on els ciclistes de l'equip Bathco pedalaven amb força per tractar de reduir les diferències respecte els escapats.

Els ports de muntanya van trencar en dos el gran grup i van provocar que saltessin més ciclistes. Entre ells els millors escaladors, que van donar caça als fugats, formant-se un grup de 13 corredors, on es van integrar Savekin i Kazarov. Tots ells van arribar a tenir una diferència de dos minuts i mig.

Va ser a 19 quilòmetres de meta quan Savekin i Kazarov es van escapar, marcant un fort ritme que ningú va ser capaç d'aguantar. Tots dos ciclistes de la PC Baix Ebre van arribar a tenir 1 minut i 45 segons de diferència a 5 km de l'arribada.

Savekin va ser el guanyador final sobre el seu company, proclamant-se guanyador d'aquesta setena edició del 'Trofeu 15 d'Abril' de la Canonja.