Diari Més
Manu García

Jugador del Gimnàstic de Tarragona

«Ens hem enfortit, hem trobat la línia a seguir»

El porter grana ha destacat el canvi amb Dani Vidal i la seva relació amb Manolo Oliva

Manu García.

«Ens hem enfortit, hem trobat la línia a seguir»Gerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

— Com valora el seu nivell fins ara?

— En general, l'any està sent complicat, i més tenint en compte que hem tingut tres entrenadors. A nivell personal, considero que vaig estar bé fins al mes de gener. Llavors, va arribar una lesió que em va afectar durant diversos partits. Fins i tot, alguns els vaig jugar sense poder entrenar així que considero que aquest tram no he estat al nivell desitjat. Ara, estic tornant a treballar per treure la millor versió de mi mateix.

— Quan un equip és dels més golejats de la categoria se sol mirar cap a la defensa o el porter. Com se sent al respecte?

— La pressió és evident i tots som conscients d'aquest factor. L'any passat teníem una forma de jugar sòlida en fase defensiva i, enguany, l'equip ha intentat proposar més. Érem conscients que tindríem més riscos i el pla no va sortir bé. Tracto de treballar amb naturalitat perquè això no m'afecti psicològicament.

— Contra el Castellón, l'equip es va mostrar sòlid en defensa. Va ser una manera de reivindicar que us heu recuperat defensivament?

— Ara estem en una bona ratxa. L'equip ha demostrat que sap competir i hem pujat el nivell individualment i col·lectivament. Amb Dani Vidal, el canvi ha estat demolidor. Ara, hem trobat la línia a seguir. Ens vam mostrar com un equip competitiu, lluitador i aguerrit.

— Amb Vidal, l'equip es veu més compacte.

— Ens hem enfortit. Al final un jugador, com qualsevol persona, si li donen les eines adequades, acompanyades de positivitat i, sobretot, resultats, fa que pugi el nivell. A més, també han pujat en qualitat els entrenaments. Els partits són importants, però també la pràctica durant la setmana. Sempre hem treballat amb intensitat, però pots entrenar durant dues hores i que només sigui de qualitat mitja hora. En aquest sentit, hem millorat.

— Com és la seva relació amb Dani Parra?

— Com diu Manolo Oliva, els porters som un equip i ens hem de donar suport. Tinc molt bona relació i tracto d'ajudar-lo amb tot el que puc perquè estigui tan preparat com ha estat fins ara. Pel que fa a la competitivitat, soc molt autoexigent i sempre tracto de treure la meva millor versió.

— Manolo Oliva, l'entrenador de porters, té una feina important que no sempre queda a la vista dels aficionats.

— És un líder per a nosaltres. Ens ajuda molt i, sobretot, quan les coses no van bé. Sempre troba la forma de fer-nos rendir al màxim. Tot el que puc dir és bo.

— Durant els partits la comunicació és constant. Es pot veure a Oliva sortint de la banqueta i el parla amb gestos amb les mans.

— Mai en tota la meva carrera havia tingut tanta comunicació amb l'entrenador de porters. Mai havia mirat tant a la banqueta quan jugo. Sempre sap quan faig les coses bé o si les puc millorar i això és d'agrair.

— Pot confessar que potser no entén la meitat dels gestos...

— Som porters i pensem de la mateixa manera. Sobretot entenc aquells que la gent no pot desxifrar.

— A què dona temps d'aquí al final de temporada?

— Hi ha temps per a tot, les matemàtiques ho denoten. Òbviament, l'any està sent irregular i la perspectiva és negativa. He de dir que l'any passat, després del duel contra el Sabadell, vaig llegir que era impossible i vam arribar a la final. És complicat, però primer començarem buscant la tercera victòria consecutiva a casa.

tracking