Diari Més

El destí del Nàstic es decidirà contra rivals directes de la part baixa

A nou partits pel final, s'obren tres camins: patir, salvar-se sense problemes o el miracle del 'play-off'

v

El destí del Nàstic es decidirà contra rivals directes de la part baixaGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Nàstic de Tarragona té al davant un futur incert pel que resta de temporada. Queden nou partits per acabar la competició i els de Dani Vidal es troben a cinc del descens i deu del play-off d'ascens després de l'empat contra el Castellón. D'entre tots els rivals, l'únic que està a la part alta és l'Amorebieta, la resta, tret de l'Osasuna Promesas, es troben en plena disputa per evitar el descens.

En els quatre partits que porta Dani Vidal, a banda de l'esperit competitiu, el Nàstic ha recuperat una bona dinàmica de resultats. El tècnic tarragoní va sumar dues victòries a casa, un empat contra un rival complicat i una derrota a domicili en un duel en el qual els grana van fer mèrits per empatar. Aquesta ratxa actual és la mateixa que va assolir Raül Agné durant els seus primers partits a la banqueta del Nàstic el 2021. D'altra banda, l'arrencada d'Iñaki Alonso va ser més tèbia, amb dos empats insípids a zero a casa, contra l'SD Logroñés i el Bilbao Athletic, una victòria contra l'Intercity i una derrota contra el Murcia. Si el Nàstic hagués assolit dues victòries en aquells dos empats a zero, ara seria una altra història. De fet, qui sap que hauria passat si Dani Vidal hagués pres les regnes de l'equip al mes de gener.

La realitat actual és que el Nàstic té poc temps per protagonitzar un miracle i assolir l'objectiu plantejat a l'inici de la temporada. No només són deu punts els que separen l'equip del play-off, si no també cal que punxin sis o, fins i tot, vuit equips candidats. La realitat és que l'objectiu grana ara és, més aviat, salvar la categoria. En una altra situació, el Nàstic tindria una travessa tranquil·la per les aigües de la Primera Federació amb 9 partits en els quals l'únic d'alta exigència és al camp de l'Amorebieta. Amb tot, l'estat actual de l'equip fa que els partits contra la Nucía, aquest dissabte, i el Sabadell, estiguin marcats en vermell al calendari i es presentin com a claus per evitar coquetejar amb el descens de nou.

Després d'aquests dos partits, el calendari del Nàstic segueix amb l'Osasuna Promesas, l'Atlético Baleares, la Real Unión, la UD Logroñés, el Cornellà, l'Amorebieta i l'últim contra l'Alcoyano al Nou Estadi. Amb aquests reptes al davant, s'obren tres camins. El primer, el que menys probabilitats té, és un final de temporada de rècord guanyant la majoria de partits que queden per assolir el play-off d'ascens. Una utopia que encara és matemàticament possible, tot i que és poc probable. El segon és continuar amb la dinàmica sòlida actual, que acabaria resultant amb un Nàstic salvat a més de dues jornades per al final de la lliga, però sense aspirar a res més. Finalment, també està l'opció d'entrebancar-se contra rivals que busquen desesperadament la salvació i acabar patint fins al final. El destí grana només ho dirà el futur i vindrà de la mentalitat partit a partit.

tracking