Diari Més

Patinatge

Carla Plana continuarà la seva ràpida progressió amb la selecció espanyola

La 'roller', amb 14 anys, és la participant més jove

Carla Plana durant un dels entrenaments al Velòdrom.

Carla Plana continuarà la seva ràpida progressió amb la selecció espanyolaGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La patinadora del Nàstic de Tarragona, Carla Plana, debutarà amb la selecció espanyola aquest cap de setmana a la Copa d'Europa de Gijón. La tarragonina brilla en el patinatge de velocitat i, sobretot, en les proves de fons.

La darrera temporada va ser tot un èxit per a Plana. La roller grana va guanyar el Campionat de Catalunya, va obtenir quatre ors i una plata al Campionat d'Espanya i també va participar per Europa assolint un bronze a una copa d'Alemanya, un or i una plata a Itàlia i també una quarta posició en un torneig a Bèlgica. Aquests mèrits li van valer per ser convocada per a una jornada de tecnificació de la selecció. Després de tornar a lluir-se, l'entrenador la va seleccionar per primera vegada amb el conjunt nacional, convertint-se en la més jove de tot l'equip sent Juvenil de primer any amb 14 anys.

De cara aquest cap de setmana, Carla Plana va assenyalar que «tinc moltes ganes de començar a competir a la Copa d'Europa, vull viure l'experiència de córrer amb la selecció». La seva participació europea continuarà la setmana que ve perquè, després de Gijón, Plana marxarà a França per competir al Trofeu de les Tres Pistes: «L'any passat vaig quedar segona i enguany aniré a totes», va destacar Plana. En aquest torneig competirà contra atletes de tota Europa i, també, d'internacionals. D'aquesta manera, la nastiquera va assenyalar que «les favorites sempre són les patinadores de Colòmbia, són molt bones».

Aquesta gran trajectòria es va aconseguir iniciant-se en el patinatge des de ben petita. Plana va començar a patinar als quatre anys com una activitat extraescolar. Dos anys després, els monitors del seu col·legi, que formaven part del Nàstic, la van portar al club i als vuit anys ja duia patins de velocitat. En els vuit anys que porta a l'entitat grana, la seva passió per l'esport l'ha fet créixer any rere any: «Soc molt competitiva, intentava guanyar sempre i, si no ho feia, ho tornava a intentar. Quan vaig començar a competir vaig continuar entrenant més per continuar guanyant, tot i que no es pot aconseguir sempre», va destacar Plana.

Arribar a la selecció espanyola s'aconsegueix amb dedicació. La roller grana va destacar que «entreno sis dies a la setmana o, de vegades, fins i tot set, però és perquè m'agrada molt». Des de ben petita, també va rebre el suport dels seus pares que la van acompanyar a tots els tornejos «sempre que siguin vacances, perquè quan s'acaben ja està, toca estudiar», va cloure Plana.

El periple amb la selecció comença aquest cap de setmana, però Plana no es va amagar i va destacar que l'objectiu principal d'aquesta temporada és que «em tornin a escollir a la selecció espanyola per competir al Campionat d'Europa». Aquest es durà a terme a França durant el mes de juliol.

tracking