Diari Més

Esports

El Club Tennis Tarragona invertirà 1 MEUR per a reformar les instal·lacions

El president de l'entitat esportiva, Luis Salas, detalla que l'objectiu és que les obres acabin el 2023 i integrar la zona Park amb la resta del recinte

Recreació de com lluirà el gimnàs, a la primera planta de l'edifici que acollirà la sala polivalent.

El Club Tennis Tarragona invertirà 1 MEUR per a reformar les instal·lacionsCEDIDA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

«Volem convertir el que era una desgràcia en una oportunitat», expressa el president del Club Tennis Tarragona, Luis Salas. El temporal de Santa Tecla va tenir un efecte demolidor a les instal·lacions de l'entitat esportiva, deixant en el procés nou pistes –quatre de tenis i cinc de pàdel– impracticables i irrecuperables, que s'haurien de reconstruir des de zero. Malgrat tot, la junta directiva vol aprofitar el moment no només per reconstruir l'espai, sinó també per millorar-lo. Per això, a l'assemblea informativa d'aquesta setmana, es va presentar un projecte de reforma integral que tindrà un cost aproximat d'un milió d'euros.

«A la campanya, vam dir que volíem distribuir més els espais i completar la integració de la zona Park amb la resta del recinte. Amb els aiguats, ens ha sorgit aquesta oportunitat. No és que ens podem plantejar fer aquestes intervencions, sinó que hem de fer-les», rebla Salas.

La zona Park serà el principal escenari de les obres. Entre altres actuacions, es preveu condicionar més pistes ràpides de tenis –passar de terra batuda a superfície dura–; reduir les de pàdel perquè totes puguin estar delimitades per vidre; crear «vials de mobilitat», ja que abans era un entorn amb moltes escales i obstacles al camí que dificultaven el desplaçament de les persones amb mobilitat reduïda, i duplicar els espais coberts, per tal que els usuaris puguin exercitar-se quan les condicions meteorològiques no permetin la pràctica esportiva a les pistes exteriors. «Volem que, a banda de ser atractiva, sigui una zona funcional i poliesportiva», valora Salas.

En concret, es farà «totalment nova» la distribució de l'edifici que acollia les oficines i el gimnàs. Salas detalla que s'hi establirà una sala polivalent a la planta baixa per fer classes dirigides i que, en total, es gaudirà de gairebé 600 metres quadrats en aixopluc. Pel que fa als vestidors, també es refaran des de zero.

Arranjaments a la zona Club

Amb tot, les obres començaran per la zona Club, on s'han d'arranjar pistes de tenis i pàdel fetes malbé pels aiguats. «Al maig necessitem les pistes per jugar», explica el president del Club Tennis. En un futur, també es plantejarà millorar els controls d'accés i fer petites intervencions.

Un cop acabin aquests treballs, serà el torn de reformar la zona Park, si bé matisa que és conscient que s'haurà de demanar llicència d'obra per poder executar algunes de les intervencions previstes, motiu pel qual ubica la data d'inici al llarg de l'estiu. No obstant això, Salas és optimista amb què el club estigui operatiu al 100% a finals d'any. «No ens plantegem altra cosa que no sigui que el 2023 estigui tot fet», assevera.

«Hi ha tant marge de millora i tantes coses per fer... És molta feina», reconeix Salas. És per això que la comprensió i l'actitud dels socis és el que anima la junta directiva a continuar endavant. «La gent ha respost molt bé i estem molt contents», explica el president. A l'octubre, quan només feia un mes de les pluges, Salas ja va agrair, en declaracions a Diari Més, la paciència que havien tingut els usuaris, que fins i tot havien canviat els seus hàbits per poder continuar amb l'activitat esportiva.

Recreació del futur gimnàs.

El Club Tennis Tarragona invertirà 1 MEUR per a reformar les instal·lacionsCedida

Exterior de la sala del gimnàs.

El Club Tennis Tarragona invertirà 1 MEUR per a reformar les instal·lacionsCedida

Imatge aèria del futur projecte de renovació del Club Tenis Tarragona.

El Club Tennis Tarragona invertirà 1 MEUR per a reformar les instal·lacionsCedida

tracking