Diari Més

Iñaki Alonso: «El Nàstic és una gran oportunitat, vull ascendir i tornar al futbol professional»

El tècnic vol convertir «l'excel·lent grup de jugadors» en un «equipàs en majúscules»

El tècnic grana, Iñaki Alonso, durant la presentació.

Iñaki Alonso: «El Nàstic és una gran oportunitat, vull ascendir amb l'equip i tornar al futbol professional plegats»Gerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Ja hi ha nou xèrif a la ciutat. El Nàstic de Tarragona ha presentat aquest dimecres el seu nou entrenador Iñaki Alonso. La intenció del club ha aparegut des del primer moment en paraules del president grana, Josep Maria Andreu, el Nàstic ha d'ascendir. En les seves primeres paraules de grana, Iñaki ha afrontat la responsabilitat i ha mencionat que «estic molt agraït per aquesta gran oportunitat. Em fa molta il·lusió ascendir a un equip al futbol professional i vull tornar jo també a Segona plegats».

Alonso ha tirat també per les seves arrels per entendre la responsabilitat i l'ambició de tot l'entorn grana de cara a aconseguir l'objectiu de l'ascens i la pressió que hi ha: «soc basc i, com els catalans, sé que tenim aquest sentiment d'estimar molt la nostra terra, i això em mou molt», va destacar.

A la banqueta grana hi ha una pressió especial i més tenint en compte que s'ha d'ascendir. En aquest sentit, Alonso va dir que «estic acostumat a la pressió. Vaig entrar al Real Murcia en concurs de creditors i em van dir que si no pujàvem, el club desapareixia. Ara està de moda la física quàntica això que tu vols crear i cada dia penses en allò i ho acabes obtenint, això és el mateix, s'ha de construir d'aquesta manera una mentalitat guanyadora».

En la seva presentació, Alonso va voler donar un reconeixement a Raül Agné i va mencionar que «és un gran entrenador i si ell estava en aquest projecte és que el Nàstic té un molt bon equip, això segur». Pel que fa a la plantilla, el tècnic va subratllar que «tenim un grup excel·lent de jugadors» i que el seu objectiu és «convertir-los en un equipàs en majúscules per assolir els objectius marcats». Per a aquesta transformació, Alonso va descriure que un equip guanyador «necessita els comuns denominadors: anar plegats amb l'afició i transmetre energia guanyadora durant el dia a dia. Si això s'aconsegueix, es transforma en resultats». Alonso va destacar que està obert a seguir el modus operandi de Raül Agné respecte a confiar en els jugadors del planter: «depèn del noi i en la seva mentalitat. S'ha de veure la situació de cada jugador i saber si és capaç d'aguantar la pressió i tenir la mentalitat guanyadora, la resta dona igual».

El de Durango també va comentar respecte si hi ha necessitats per cobrir en aquest mercat d'hivern. Alonso no tanca la porta a algun fitxatge: «S'ha d'estar atent als moviments del mercat per si hi ha una oportunitat, però, si no, en el passat he entrenat equips que no es van reforçar en el mercat d'hivern i vam acabar ascendint», va assenyalar.

A més de la plantilla, Iñaki va assenyalar el seu cos tècnic format per Joan Torné, Manolo Oliva, Dani Vidal, Yuriy Storozhuk i la nova incorporació, Fernando Alonso. «Tenim un cos tècnic molt bo, aquest matí hem tingut la primera sessió i semblava que treballàvem junts des de sempre».

Respecte a l'estil de joc que vol plantejar, Alonso va destacar que ell vol «un equip que transmeti la il·lusió i passió que tinc ara mateix. No podem escatimar cap esforç, hem de ser reconeixibles i molt entregats amb l'esforç de l'afició. Els resultats són conseqüències d'aquestes moltes coses». De cara al partit de diumenge, el basc va mencionar que «lògicament, amb tres sessions no es poden fer meravelles, però podem mostrar pinzellades del que volem: ser dinàmics, valents i un equip que busqui aportar».

Finalment, va donar un missatge a l'afició i va assenyalar que «a l'afició s'ha de donar les gràcies i més a la que té el Nàstic. Nosaltres hem de ser responsables amb aquest sentiment i transmetre en el camp l'ambició, les ganes i la mentalitat guanyadora».

tracking