Diari Més

Raül Agné finalitza la seva etapa amb un Nàstic que busca substitut

El Consell d'Administració es tornarà a reunir avui per decidir quin serà l'escollit per revertir la situació

Raül Agné finalitza la seva etapa amb un Nàstic que busca substitut

Raül Agné finalitza la seva etapa amb un Nàstic que busca substitutGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Consell d'Administració del Nàstic va anunciar ahir la destitució de Raül Agné de la banqueta grana. Després d'una reunió de gairebé dues hores, la directiva grana va decidir «rescindir el contracte de l'entrenador del primer equip després dels resultats esportius aconseguits». L'entitat grana ja està buscant el recanvi. Tenen moltes opcions disponibles, però entre totes elles la que més sona és la de Munitis.

Aquesta decisió es va fer pública ahir, però el futur del ja extècnic grana va estar segellat quan l'àrbitre va xiular el final del duel contra el Cornellà. L'equip tenia programat ahir un entrenament a les 10 hores, però es va cancel·lar. El darrer dissabte, els grana van tenir moltes ocasions durant la primera meitat per a, com a mínim, no perdre, però la fragilitat defensiva i la sensació d'un Nàstic gris, sense idees i incapaç de remuntar en el segon temps van acabar per posar l'últim clau al taüt.

D'aquesta manera, Raül Agné s'acomiada de l'entitat amb un balanç de 26 victòries, 19 empats i 18 derrotes a Primera Federació. En aquesta etapa a la banqueta grana, el tècnic mai s'ha acabat de guanyar la confiança de tots els aficionats. Sigui pel seu estil de joc o per la irregularitat de l'equip durant les dues temporades, Agné sempre ha tingut els seus detractors. De fet, tampoc ha estat còmode en l'aspecte esportiu, perquè va haver de superar més d'un i de dos ultimàtums per a continuar a les regnes de l'equip. La darrera temporada, el seu càrrec va estar al límit després de la derrota contra l'Andorra per 0-3 en el primer duel de la segona ronda. El tècnic va saber revertir la situació i, amb dues grans dinàmiques positives, va ficar el Nàstic a la final del play-off d'ascens. Els grana van tenir el somni a tocar, i, sigui per un arbitratge ridícul o per un gran Villarreal B, es van quedar a les portes.

Aquesta temporada, el Nàstic va aconseguir renovar el gran bloc sòlid de la darrera, però, fins al moment, ha esdevingut l'ombra del que va ser. L'any passat, el Nàstic no rebia gairebé cap gol i el problema era marcar. De fet, en tota la temporada passada el conjunt grana només va acumular 30 gols en contra en 38 partits. Enguany, només en la primera volta en suma 25.

Aquesta temporada, el Nàstic va tenir un inici dramàtic que va posar, aviat, tot el focus a la figura d'Agné. Fins i tot, el club li va marcar un ultimàtum de dos partits, però el va superar amb una dinàmica positiva que semblava definitiva. Malgrat tot, el Nàstic no va aconseguir la regularitat en cap moment i, tot i el miratge de l'actuació a la Copa del Rei, els grana només han sumat 4 dels últims 18 punts. Aquesta dinàmica ha fet que el Nàstic baixi fins als inferns i acabi la primera volta més a prop del descens que del play-off. L'objectiu és l'ascens, i l'entitat considera que l'equip te les peces capaces d'aconseguir-ho, però la derrota contra el Cornellà va ser definitiva.

Munitis, entre els candidats

En el comunicat publicat ahir, l'entitat grana va anunciar que l'equip torna als entrenaments avui a les 10.00 hores sota la direcció de Dani Vidal. L'actual segon entrenador grana dirigirà la sessió, però el seu futur tampoc està garantit.

El Consell d'Administració es reunirà avui per establir quin serà el futur grana a la banqueta. El club té una sèrie de candidats, però tots amb les seves condicions particulars que podrien incloure canvis a l'actual cos tècnic del Nàstic, un factor que el Consell no voldria alterar. Entre tots ells, el que sembla estar més a prop és Pedro Munitis. El tècnic va entrenar l'any passat al Sabadell. Munitis va agafar l'equip català en zona de descens i el va deixar a un pas d'entrar al play-off d'ascens. Amb tot, el Consell prendrà una decisió en les properes hores entre totes les opcions.

Sigui qui sigui el tècnic nou, s'estrenarà al Nou Estadi el diumenge contra l'SD Logroñés.

tracking