El Nàstic es congela i desespera a l'RCDE Stadium (1-0)

La desconnexió en defensa, la falta d'encert i una segona part sense idees van condemnar a l'equip en un partit gris

Marc Montalvo durant el partit davant la UE Cornellà.

El Nàstic es congela i desespera a l'RCDE Stadium (1-0)Nàstic

El Nàstic de Tarragona suma la segona derrota consecutiva en un partit fred on l'equip va mostrar la seva pitjor cara a la segona meitat. La defensa va tornar a desfer-se amb l'únic gol del partit i el desencert grana de la primera meitat i la falta d'idees de la segona van condemnar als d'Agné a perdre el segon partit consecutiu.

Els de Raül Agné buscaven tornar a agafar les bones sensacions després d'una entrada a l'any complicada, així que des de l'inici el partit va oferir un guió clar. El Nàstic dominava l'esfèric i el Cornellà es feia fort en defensa. Els verds volien aprofitar qualsevol opció de contraatac, però van ser els grana qui van tenir la primera ocasió. Gorostidi iniciava una jugada amb diligència des del mig del camp i Joan Oriol la va executar amb un centre a l'àrea. Allà estava Lupu i, el davanter grana, es va alçar i va rematar a porta, però la pilota va sortir fora per poc.

El Nàstic començava a generar perill, però va ser el Cornellà el que primer va colpejar. L'exgrana Francesc Fullana va centrar una falta perillosa. La defensa grana es va quedar congelada i Elíseo Falcón va saltar per a desviar mínimament el centre-xut de Fullana per enviar la pilota dins i superar a Manu García. La primera ocasió del conjunt local va acabar amb el primer gol del partit. Tocava remuntar una vegada més i el Nàstic va prémer l'accelerador. La primera acció va arribar a través de Pedro del Campo. El de Figueres va centrar a l'àrea amb un xut ras i Josema, que s'havia avançat a l'atac, va rematar a porta, però Anacker estava atent. Seguidament, el Nàstic va tenir una pilota aturada similar a la del gol del Cornellà, però Joan Oriol i Aarón Rey no es van entendre i quan el cambrilenc li va passar la pilota, el gallec ja estava en fora de joc. En aquests minuts d'anades i tornades, el Cornellà també va tenir la seva. Gil Muntadas avançava per banda esquerra cap a l'interior sense trobar cap defensor. Aquest li va cedir la pilota a Isaac Nana, que també estava sol, i el migcampista va rematar, però la pilota va sortir fora per poc. La defensa grana va mostrar una vegada més la faceta més tova que dona tanta inseguretat.

En els minuts posteriors, el partit es va convertir en un monòleg del Nàstic. Els grana arribaven de totes les maneres possibles a l'àrea rival. Primer amb una passada a l'espai d'Aarón Rey cap a Marc Fernández. L'extrem grana estava sol davant del porter i, en comptes de donar-li el gol a Lupu, va driblar al porter i va acabar malbaratant l'ocasió més clara de la primera part. Els grana continuaven accelerant i Aarón Rey va tenir dues accions més, però els seus remats topaven amb la defensa. Finalment, en la mateixa jugada, Lupu va aconseguir la pilota a l'àrea petita, però Anacker se la va aturar. Quan semblava que només veuríem jugades grana, el Cornellà va donar un altre ensurt. Marc Montalvo es va quedar com a últim home contra Mamor i el migcampista va perdre el duel. El davanter del Cornellà es va quedar tot sol davant Manu García, però el porter grana es va fer gegant i va salvar el que podria haver sigut el 2-0. Aquesta va ser l'última ocasió perillosa de la primera meitat i el partit va marxar al descans amb un Nàstic tou en defensa, amb desconnexions importants, i desencertat en atac.

El Nàstic va començar la segona meitat fred. Agné va moure fitxes posant a Guillermo per Lupu, però el davanter grana no va olorar l'esfèric en cap moment. De fet, les ocasions van ser per part del Cornellà. Kike López va guanyar la banda i va centrar a l'àrea. Allà estava Redruello que, tot sol, va rematar amb un tir creuat que va sortir fora per poc. Els grana havien de remuntar el partit, però semblava que tenien poques idees en atac. Les possessions acabaven ràpidament amb una pilotada llarga que ningú atrapava. El Cornellà continuava insistint, però Manu García treballava per evitar cap gol més. L'equip necessitava tornar a entrar en el partit i Agné va decidir sacsejar el duel amb un triple canvi. Bonilla, Robert Simón i Nil Jiménez van entrar per donar més profunditat i Josema, Pedro i Marc Fernández van marxar a la banqueta. Els canvis van fer reaccionar a l'equip i, en els cinc minuts posteriors, el Nàstic va tornar a ser proactiu. La primera acció de Bonilla va ser posar-li una centrada a Guillermo, però aquest no va rematar per poc. Aquesta, però, va ser l'única i última ocasió de la segona meitat.

Els minuts passaven, però el Nàstic seguia fred i rom. Els grana eren incapaços de generar perill, hi havia poques idees per ficar la pilota l'àrea rival. Malgrat els 5 minuts d'afegit, el Nàstic no va tenir res més. La marea grana es va desesperar i van xiular a l'equip. Amb la segona derrota consecutiva, els grana s'allunyen de la part alta.