Diari Més

Luis Enrique deixa de ser seleccionador d'Espanya

La derrota davant el Marroc al Mundial de Qatar ha estat el detonant de la decisió de la RFEF

Imatge d'arxiu dels fins ara seleccionador nacional d'Espanya, Luis Enrique.

Luis Enrique deixa de ser seleccionador d'EspanyaEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Real Federación Española de Fútbol (RFEF) ha decidit posar fi a l'etapa de Luis Enrique Martínez, el contracte de la qual expirava a la conclusió del Mundial 2022, i ha decidit «arrencar un nou projecte» en la selecció espanyola sense el tècnic asturià amb «l'objectiu de continuar amb el creixement aconseguit en els últims anys».

«L'RFEF vol agrair el treball de Luis Enrique i tot el seu cos tècnic al capdavant de la Selecció nacional absoluta al llarg dels últims anys», resa el comunicat difós per la Federació després de la decisió presa per l'eliminació d'Espanya del Mundial de Qatar en els vuitens de final.

Luis Enrique va rebre la notícia de la decisió adoptada per la Federació el matí del dijous, després de tornar de Doha al capdavant de l'expedició i produir-se la reunió amb el president Luis Rubiales i el director esportiu José Francisco Molina, a la qual s'havien emplaçat les parts en el moment en el qual Espanya fos eliminada del Mundial.

«La direcció esportiva de la RFEF ha traslladat al president un informe en el qual es determina que ha d'arrencar un nou projecte per a la Selecció Espanyola de Futbol, amb l'objectiu de continuar amb el creixement aconseguit en els últims anys gràcies al treball realitzat per Luis Enrique i els seus col·laboradors», va apuntar la Federació en el seu comunicat.

La Federació ressalta el treball realitzat per Luis Enrique en les dues etapes que ha completat com a seleccionador, interrompudes per un greu problema familiar, i la renovació que ha dut a terme en la selecció espanyola, donant pas a noves generacions que ja han competit en grans tornejos com l'Eurocopa 2020 i el Mundial 2022.

«L'entrenador asturià va aconseguir donar un nou impuls al combinat nacional des de la seva arribada, en 2018, a través d'una profunda renovació que ha consolidat un relleu generacional en l'equip i en el futbol espanyol», va reconèixer.

Luis Enrique deixa el càrrec de seleccionador sense tancar la seva 'obra', al no estar al comandament d'Espanya en la final a quatre de la Lliga de Nacions que es disputarà al juny de 2023, per a la qual va aconseguir la classificació. El subcampionat del torneig en la seva passada edició és el seu major assoliment, al costat de les semifinals de l'Eurocopa 2020 amb «un segell propi i a través d'un estil definit», va admetre la Federació. «Va apostar pel talent jove i ha sembrat d'esperança el futur de la selecció espanyola».

La Federació «desitja enèrgicament la millor de les fortunes a Luis Enrique i el seu equip de treball en els seus futurs projectes professionals», i en un comiat afectiu, mostres «l'afecte i l'admiració» de la qual, va dir, «sempre serà la seva casa».

tracking